Nazilli Ayna Gazetesi

META YORUM

META YORUM
1.535
18 Nisan 2022 - 15:56
Reklam Araçları Serisi -1

Merhaba arkadaşlar bu hafta sizlerle sosyal medyada reklam çıkma hakkında konuşalım istiyorum. Hepimiz farklı hizmet ve ürün pazarlama sektörlerindeyiz. Hepimizin amacı hedef kitlemize en kısa yoldan en iyi verimi alacak şekilde ulaşmak. Bunun için sürekli gelişim ve değişim çabası içerisindeyiz. Çabamızın vazgeçilmez argümanlarından birisi ise reklam olayıdır.

            Reklam günümüz tüketim toplumunda rol belirleyici -belki de- en önemli unsurdur. Pazarlama dünyası neredeyse tamamen reklamcılık üzerinden iş yürütüyor.

            Reklamın klasik metotlarla yapılanı üzerinde durmayacağım. Çünkü günümüzde sosyal medya üzerinden verilen reklamlar oldukça revaçta ve daha kısa sürede sonuca ulaştırmaktadır. Bunlardan en yaygın olarak kullanılan google ve instagram reklamlarını birlikte inceleyelim isterseniz.

            Google veya instagram da reklam çıkmak için dikkat etmemiz gereken bazı hususlar şöyledir: öncelikle bulunduğumuz sektöre göre doğru bir adım atmalıyız. Tamamen genelleme yapmak doğru olmamakla birlikte,  Google’da daha çok hizmet sektörüne yönelik reklam verilirken, instagram da giyim, ev tekstili, e-ticaret ürünleri vs. gibi alanlarda reklam verilmektedir. Bu iki mecranın birbirinden ayrılan yanları ise şöyledir: Google’da görünür olma, ağırlıklı olarak rekabete dayalıdır. Bu durum reklam bütçenizi genişletmeniz anlamına gelir. Yani sizden daha fazla ödeyen daha etkin bir görünürlük kazanır. Bu durumun bir sınırlandırılması ise maalesef yoktur. İnstagram da ise böyle bir rekabet söz konusu değildir. Bütçenizin elverdiği kadar kişiye ulaşmanız söz konusudur.

            İnstagram da verilen reklamların Google’a nazaran daha uygun bütçeli olduğunu söyleyebiliriz. Yine aynı şekilde Google reklamları için web sitenizin olması gerekiyorken instagram da böyle bir koşul aranmamaktadır.

            İnstagram da çıktığınız reklamın tıklanmasına gerek kalmadan, reklam gösterildiği andan itibaren ücret ödenir. Google’da ise reklam gösterildiğinde değil sadece tıklatıldığında ödeme yapılır

            Anahtar kelimeler daha iyi sonuçlar doğuracağından Google’da hedef kitle seçimi pek yapılmaz. İnstagram da ise belli alanlara ilgisi olan kitle seçilebilinir.             Evet, arkadaşlar kısaca özet geçelim dedik. Dilimiz döndüğünce Google ve İnstagram reklamları üzerinde durmaya çalıştım. Bugün ki yazımızda özet olarak bahsettiğimiz reklam araçlarını seri halinde her hafta bir alan üzerinde sizinle paylaşacağım umarım bir nebze de olsa faydalı olabilmişimimdir. Hepinize bol bereketli kazançlar dilerim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER