Nazilli Ayna Gazetesi

Yükseklik yönünden kendi sınıfı içerisinde Avrupa’da birinci ve dünyada beşinci sırada yer alan Çine Adnan Menderes Barajı, 356 milyon metreküp depolama kapasitesiyle yıllık 546 milyon liralık taşkın zararını önlüyor.

Aydın’ın önemli barajlarından olan, sulama, elektrik üretimi ve taşkın koruma hedefiyle yapılan ve 136,50 metrelik temel yüksekliği ile Avrupa’da 1., dünyada 5. sırada yer alan Çine Adnan Menderes Barajı, 356 milyon metreküp depolama kapasitesi ile bölge çiftçisinin en büyük sulama kaynaklarından birisi olarak göze çarpıyor. 22 bin 358 hektar alanın sulanmasını sağlayan ve 9 bin 100 hektarlık tarım arazisini taşkından koruyan baraj, yıllık 546 milyon TL’lik taşkın zararını önlüyor.

Ayrıca Adnan Menderes Barajı, yıllık 118 milyon kilovatsaat enerji üretiyor ve 216 bin dekar arazinin sulanmasını sağlıyor. (iha)

Yükseklik yönünden kendi sınıfı içerisinde Avrupa’da birinci ve dünyada beşinci sırada yer alan Çine Adnan Menderes Barajı, 356 milyon metreküp depolama kapasitesiyle yıllık 546 milyon liralık taşkın zararını önlüyor. Aydın’ın önemli barajlarından olan, sulama, elektrik üretimi ve taşkın koruma hedefiyle yapılan ve 136,50 metrelik temel yüksekliği ile Avrupa’da 1., dünyada 5. sırada yer alan Çine […]

ADNAN MENDERES BARAJI, YILLIK 546 MİLYON TL’LİK TAŞKIN ZARARINI ÖNLÜYOR

1.137
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.