Nazilli Ayna Gazetesi

MENDERES’Lİ ÖĞRENCİLER OKÇULUĞU YAŞATACAK

MENDERES’Lİ ÖĞRENCİLER OKÇULUĞU YAŞATACAK
665
12 Haziran 2019 - 12:03

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtmak, yaşatmak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla ‘Hedefimiz Ata Sporu’ (HAS) projesi geliştirdi. Proje kapsamında öğrenciler, okulun bodrum katında kurulan salonda geleneksel okçuluğu yaşatmak için eğitim alacak.

Nazilli’de eğitim veren Menderes Anadolu Lisesi ilçe genelinde bir ilke imza attı. Kültürel değerler arasında yer alan geleneksel Türk okçuluğunu yaşatmak ve gençleri bu spora yönlendirmek isteyen okul yetkilileri, Kaymakam İbrahim Küçük ve iş insanlarının da desteğini alarak ‘Hedefimiz Ata Sporu’ (HAS) projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında okulun bodrum katında Bilgehan Elmas Geleneksel Okçuluk Salonu kuruldu. Salon, geniş katılımla gerçekleşen törenle eğitime açıldı.

“OKÇULUĞU ÖĞRENCİLERE ANLATMAK İSTEDİK”

Mehteran gösterileriyle başlayan açılış programına Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hıdır Dağaşan, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Güven Eker, Göztepe Spor Kulübü ve Okçuluk Antrenörü Ahmet Kütahyalı, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Oktay Doğanlı, HAS projesinin öğrenciler için büyük bir adım olduğunu söyleyerek, “Orta Asya bozkırlarından gelip Anadolu’yu Türk’e yurt yapma serüvenimizde yer alan okçuluğu öğrencilerimize tanıtmak istedik. Destek veren başta kaymakamımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÖNCE ÖĞRENCİLER DENEDİ SONRA PROTOKOL

Daha sonra protokol üyeleri tarafından projeye destek veren STK’lara, iş insanlarına ve muhtarlara kristal plaket takdim edildi. Okul bahçesindeki programın ardından katılımcılar, lise binasının bodrum katında yer alan Bilgehan Elmas Geleneksel Okçuluk Salonunun açılışını gerçekleştirdi. Burada öğrenciler henüz yeni yeni öğrenmeye başlamalarına rağmen okçuluk adına hünerlerini sergiledi. Hedefi tam 90’dan vurmaya çalışan öğrenciler, katılımcılardan alkış aldı. Oklar öğrencilerin ardından, protokol üyeleri tarafından hedefe ulaşmaya çalıştı. Başta Kaymakam Küçük olmak üzere protokol üyeleri bir bir hedef tahtasına nişan aldı. Birçoğu ilk kez ok atmayı deneyen protokol üyelerinin nişan alma çabaları ilk başta sonuçsuz kalsa da bir kaç denemeden sonra atışlar hedefe ulaştı.
Göztepe Spor Kulübü ve Okçuluk öğrencileri de, klasik okların yanı sıra olimpiyat yarışlarında kullanılan oklar ile gösteri sergiledi.

“ÇOK YANLIŞ ŞEYLER ÖĞRENDİK”

Gösterilerin ardından konuşan okçuluk eğitmeni Ekrem Kesici, bu tür faaliyetlerin kültürel değerlerin korunması açısından önem teşkil ettiğini belirterek, “Gençlerimizin yanında olarak onlara destek veriyoruz. Bizim bu bölgemizde maalesef geleneksel okçuluk yapan yok. Onun için çok yanlış şeyler öğrendik. Bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar doğrusunu öğretmeye çalışıyoruz ve ata sporumuzu yaygınlaştırmak istiyoruz. İnşallah burada öğrencilerimizi yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.
Göztepe Spor Kulübü ve Okçuluk Antrenörü Ahmet Kütahyalı da okçuluğun gelişimi için bu tür projelerin artması gerektiğini ifade etti.

(Abdülkadir GÖKÇE)

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER