Nazilli Ayna Gazetesi

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’DEN “OTİZM FARKINDALIĞI” SEMİNERİ

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’DEN “OTİZM FARKINDALIĞI” SEMİNERİ
582
02 Nisan 2019 - 19:29

Nazilli Bahçeşehir Koleji’nde 2 Nisan Dünya Otizm Günü dolayısıyla ‘Otizm Farkındalığı’ semineri düzenlendi.

Bahçeşehir Koleji Müdürü Kaan Başarır’ın ev sahipliğinde düzenlenen seminere, İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural, CHP İlçe Başkanı Serkan Sevim, NAZENDER Başkanı Tayfun Yazıcı, Güzelköy ve Süleyman Efendi özel İş eğitim uygulama okullarının öğrenci ve yetkilileri, Emekliler Derneği Başkanı Faruk Baştepe, Adnan Menderes Üniversitesi’nden (ADÜ) Psikolog Özge Çelik, Nazilli Belediyesi Meclis üyeleri ile öğretmenler katıldı. Seminerin sunuculuğunu Gülin Ustaoğlu Ören yaptı. Güzelköy Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Müdürü Ali İhsan Şahin, otizmin eğitimdeki yerinden söz ederek katılımcıları bilgilendirdi. Seminerde konuşan Psikolog Özge Çelik, otizm hastalığı ve tedavi teknikleri üzerine açıklamalarda bulundu.

“AMACIMIZ OTİZMİ VURGULAMAK”

Dünya Otizm Günü’nde farkındalık oluşturmak istediklerini ifade eden Bahçeşehir Koleji Müdürü Kaan Başarır, şunları kaydetti: “Bugün burada ilçemizde bulunan bütün idari müdürlerimiz, özel eğitimde gönül vermiş eğitimci arkadaşlarımız ve doktorlarımızla bir farkındalık oluşturmaya çalıştık. Bu etkinlikte amacımız otizmi vurgulamak, tespit etmek, bu çocuklarımıza nasıl yaklaşıp ilgi göstereceğimizi anlayabilmek, farkında olabilmek istedik. Bu çocuklara nasıl davranmamız ve nasıl yaklaşmamız gerektiğini öğrendik.”

“OTİZM İÇİN EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”

Psikolog Özge Çelik ise, “Öncelikli olarak anne baba olmak zaten kaygılı bir süreç ama farklı bireylerin anne babası olmak daha da kaygılı bir süreç olabiliyor. Aileler kabullenmekte zorlanabiliyorlar. Ne kadar erken kabullenebilinirse bu çocuklarımız erken gelişim gösterebiliyor, hemen eğitime başlanılabiliyor. Bu çocuklarımızın hayattaki en büyük desteği eğitim. Ama doğru eğitim yöntemleri uygulanmalı. Bu yapılmazsa çocuklardan bir şey alınamaz. Otizm için eğitim çok önemli” ifadelerini kullandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER