Nazilli Ayna Gazetesi

Türkiye’de Scooterlar Kaos Yaratan Araçlara Dönüştü.

Türkiye’de Scooterlar Kaos Yaratan Araçlara Dönüştü.
303
27 Ekim 2022 - 13:51

Caddelerde, sokaklarda, kaldırımlarda gün geçtikçe scooterların sayısında oldukça artış görülmektedir. Çevre ve trafik sorununa bir devrim olarak bakılan scooterların birden sorun olmaya başladı.

Doğaya verilen zararı azaltmak için dünyada birçok önlemler alınıyor. Elektrikli arabalar, mobilet ve scooterlar gibi. Fakat birçok elektrikli scooter sürücüleri trafik kurallarına uymuyor ve bu sebeple yaralanmalı ve ölümlü kazalara sebebiyet veriyor.

Elektrikli scooterlarında sürme kuralları mevcuttur. Bu kuralların bir kaçı ise 50km ve üzeri hız sınır olan yerlerde, yaya yollarında, başka bir araca bağlanarak asılıp tutunarak, kazaya sebebiyet verecek şekilde manevra yapmak, sürücü dışında bir başka insan taşımak yasaktır.

Maalesef bu kurallara birçoğu uymuyor ve her geçen günde kaza yapanların sayısı çoğalıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre 2022 yılından itibaren elektrikli scooterları içeren ölümlü ve yaralanma kazaların sayısı 701’e çıktı.

Kurallara uysak dahi her an önümüze bir trafik canavarı çıkabiliyor. Bu yüzden trafik kurallarına mümkün olduğunca uymaya gayret gösterelim.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER