Nazilli Ayna Gazetesi

TEKSTİL PARK FUAR AYDIN TÖRENLE AÇILDI

TEKSTİL PARK FUAR AYDIN TÖRENLE AÇILDI
371
11 Mart 2024 - 12:04

Aydın Tekstil Park içerisindeki 18 bin metrekarelik alana kurulan fuar alanını hizmete açan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu; ““Fuar alanı, Aydın’ın dünyaya açılan penceresi olacak” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekstil Park içerisinde yapılan fuar alanı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın yıllardır fuar alanı olmadığını ve fuarların hep çadırlarda yapıldığını hatırlattı. 18 bin metrekarelik fuar alanının 7 bin metrekarelik ilk etabını, hizmete açan Başkan Çerçioğlu, fuar alanının Aydın’ın dünyaya açılan penceresi olacağını vurguladı.

En kısa zamanda alanın kalan kısmını da tamamlayıp hizmete açacaklarını ifade eden Başkan Çerçioğlu; “Bugün burada sizlerle beraber olmaktan ve vaat ettiğimiz bir sözü daha yerine getirmekten çok mutluyum, onurluyum. Bugün fuar alanını açıyoruz. Toplam 18 bin metrekare. Bugün 3 holünü yani 7 bin metrekarelik bölümünü açacağız. En kısa zamanda diğer kısımlarını da Aydınlıların hizmetine sunacağız. Hatırlayın, biz fuarlarımızı ya çadırda ya da depolarda yapıyorduk. Aydın’ın fuar alanı yoktu. Şimdi ise fuar alanına kavuştu. Onlar konuşur, biz yaparız. Biz vaat etmeyiz, yaparız. İzmir’den sonra bu bölgenin en güzel fuar alanlarından birisi oldu burası ve uluslararası fuarlar düzenlenecek. Aydın’ın dünyaya, Avrupa’ya açılan bir penceresi olacak” dedi.

“Onlar sadece konuşurlar ama icraat bizde”
Konuşmasında Cumhur İttifakı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş’a da seslenerek “22 yıldır neden yapmadınız?” diye soran Başkan Çerçioğlu; “Ben bugün çok mutluyum. Çünkü Aydın’ın bir fuar alanı yoktu. Türkiye’de 22 yıldır AK Parti iktidar, benim rakibim Mustafa Savaş da 12 yıldır milletvekili, neden bir fuar alanı yapmadınız. Çünkü beceremediler. Yapamazlar. Sadece konuşurlar. İcraat bizde. Bizim yaptığımız birçok işleri tekrar yapacağını ifade ediyor. Komik oluyor ama tabi elinizi tutan mı vardı. 12 yıldır neden yapmadın derler. Aramızdaki fark bu” şeklinde konuştu.

“Bu tarihi binalar yok edilmek istendi”
Aydın Tekstil Parkı’nın kamulaştırılması sürecindeyken, alan içerisindeki tarihi binaların yangınla yok edilmek istendiğini ve yangın teşebbüsleri ile mücadele ettiklerini ifade eden Çerçioğlu; “Bütün Aydın halkı bu Aydın Tekstil alanının tekrar Aydın halkına kazandırılmasından o kadar mutlu ki, birçok tebrik telefonları aldık. Özellikle burada çalışan vatandaşlarımız çok mutlu oldular. Çünkü burada büyük hatıraları var. Buranın kamulaştırılması çok uzun sürdü biliyorsunuz. Buranın kamulaştırılma sürecinde biz 24 saat itfaiye bulundurduk. Kaç kere yangın oldu, kaç kere teşebbüs oldu. Bu tarihi binalar yok edilmek istendi yangınla. Maalesef çok üzülüyorum bunu anlatırken. Böyle bir kitleyle mücadele ettik ama biz kazandık. Her zaman doğru olan kazanır çünkü” dedi.

Konuşmaların ardından beraberindeki heyetle birlikte fuar alanının açılış kurdelesini kesen Çerçioğlu, alanda incelemelerde bulundu. Öte yandan Başkan Çerçioğlu, 9-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Edebiyat Günleri’nin ilk konuğunun yazar İnci Aral olduğunu ve Edebiyat Günleri’nin Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceğini hatırlattı. (İHA)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER