Nazilli Ayna Gazetesi

PROFESYONEL BENLİK

PROFESYONEL BENLİK
782
03 Haziran 2022 - 10:22

Merhaba arkadaşlar, bu hafta da ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir konu ile karşınızdayım. Zamanın hızla ilerlemesi ve buna mukabil değişimlerinde aynı doğrultuda yaşanması, bizlerin de olan bitene eşlik etmesi mecburiyetini beraberinde getirmektedir. Peki, bu koşuşturmacanın içerisinde neyi nasıl yapmalıyız? Bunca işi nasıl yetiştirmeliyiz?

            İşte tam olarak bu konu üzerine konuşmak istiyorum bu hafta. Ben’lik algılayışımız hayatımızın akışını yönlendirme konusunda oldukça belirleyicidir. Bu akış içerisinde iş hayatımızda yer almaktadır. Uğraşı alanımız, pazarlama veya hizmet sektörümüz kaç alt birimden oluşuyorsa o kadar ben’liğe ihtiyacımız var demektir. Peki, bünyemizde kaç benlik barındırabiliriz? Her birimde bulunup her işi biz yapabilir miyiz? Verim-  Performans eğrimiz nasıl olacak?

            Yapılacak bir işin veya sunulacak bir hizmetin hepsini tek başımıza yapmak oldukça güç ve zaman alıcıdır. Üstelik ortaya çıkan sonuç her zaman maksimum memnuniyet sağlayamayabilir. Alanımızı bilgisayara benzetirsek, alanımızdaki her birim de klavyedeki kısa yollara benzer. Nasıl ki her tuşun farklı ve hızlı bir görevi varsa her birimde de farklı ve hızlı çözümler sunan birileri olmalı.

            Uğraşı alanımızdaki birimlerdeki görevleri alanında uzman kişilere verirsek ulaşmak istediğimiz en verimli sonuca en kısa sürede ulaşmış oluruz. İşinde iyi olan bir personel bize; zaman, müşteri memnuniyeti, dingin bir ruh, rahat bir kafa, karmaşadan uzak bir düzen ve en önemlisi de bol kazanç sağlar. Bir alanda her işe koşturan birisi hiçbir işi tam yapamaz. Muhakkak ki yarım bırakmak zorunda kaldığı bir iş olacaktır. Kendince en önemli olan birime yoğunlaşır, diğerlerine gereken önemi gösteremeyebilir. Oysa küçük gibi görünen bir işin unutulmaz olması tüm detaylarında eşit hassasiyet olması, aynı heyecanlı ruhla bünyesindeki birimlere gerekli itina ile yaklaşılmalıdır.

            O yüzden her işi ben yaparım mantığından uzaklaşıp işi profesyonel ekibe havale etmeliyiz. Bu arada bizde arta kalan zaman ve enerjimizin keyfini sürebiliriz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER