Nazilli Ayna Gazetesi

“Oy bölmüyorum, seçimi kazanıyorum!”

“Oy bölmüyorum, seçimi kazanıyorum!”
218
26 Mart 2024 - 9:08

Memleket Partisi Nazilli Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Ali Çetinkaya, gündeme dair ekip arkadaşlarıyla birlikte belirlemiş oldukları konular hakkında açıklama yapmak üzere Nazilli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenledi.

İlçede görev yapan basın mesuplarının büyük çoğunluğunun katıldığı toplantıda Çetinkaya’ya, İlçe Başkanı A. Hüseyin Güleryüz ile İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Belediye Meclis Üyesi Adayları eşlik etti.

İşte Çetinkaya’nın gündemindeki o önemli başlıklar…

PROJELERİM!

Çetinkaya, ilk olarak 23 Şubat’ta lansmanını gerçekleştirdiği projelerinden, özellikle Kentsel Dönüşüm ve Tarımsal Sanayileşme ile Kooperatifçilik projelerine büyük önem atfetti. Genel Başkan Muharrem İnce’nin partisinin tüm belediye başkan adaylarından deprem dirençli kentler istediğinin altını çizen Çetinkaya, İnşaat Mühendisi olmanın avantajıyla Kentsel Dönüşümü en doğru ve en iyi şekilde hayata geçirebilecek kişi olduğunu söyledi. Çetinkaya; Önce Altyapı, Sonra Üstyapı / GES / Aşevi ve Halk Ekmek Fabrikası / İsabeyli Piknik Alanı / Turizm ve Doğa Sporları Merkezi; Nazilli / Trafik ve Park Sorunu / Gıda OSB / Barınak, Hayvanat Bahçesi, Piknik Alanı / Engelliler Birimi / Sertifika Programları gibi projelerinin ayrıntılarını paylaştı.

DAYATMA İSİMLERE HAYIR!

2018 ve 2023’te seçilen milletvekillerinden 4’ünün neden değişmediğini soran Çetinkaya; Mustafa Savaş, Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız’ın geride bıraktığı 5 yıllık süreçte Aydın için neler yaptığını sorgulayarak, 2023’te tekrar milletin önüne çıkarılmasını kabul etmediğini dile getirdi. Dayatma insanların vatandaş tarafından istenmediğini belirten Çetinkaya, 40 yıldır bu memlekette yaşadığını ve bu isimlerden bir hizmet görmediğini ifade etti. Aynı şekilde meclis üyesi adayları listesinde de aynı isimlerin dayatıldığının altını çizen Çetinkaya, kendi meclis listesini göstererek, “Bu listeyi günahıyla sevabıyla ben hazırladım. Hepsi emekçi insanlar ve içlerinde bir tane dahi sermayedar bulamazsınız.” dedi.

KERAMET İTTİFAK’TA DEĞİL!

Memleket Partili olduğu için başkan olması halinde gerek muhalefetten, gerekse de iktidardan destek alamayacağını ve hizmet üretemeyeceğinin dillendirildiğini söyleyen Çetinkaya, 2019 yılında istenenin başarıldığını ama yine hizmet üretilemediğini belirtti. 3,5 yıl sonra hizmet görmeyenlerin keşke iktidardan seçseydik söyleminin akabinde Kürşat Başkanın iktidar partisine geçtiğini ifade eden Çetinkaya, “Yine de hizmet gelmedi. Demek ki keramet ittifakta yada iktidarda değil, keramet başkanın kendisindedir.” dedi.

SEN KİMSİN?

Çetinkaya’nın gündemindeki önemli gündem maddelerinden bir diğeri de Anahtar olayı… Çetinkaya, şunları söyledi: “Oda başkanlarından bir tanesi çıkmış adayın bir tanesine şehrin anahtarını veriyor. ‘Adama sen kimsin?’ derler. Eğer birine anahtar verilecekse, benim 170 bin namuslu ve şerefli vatandaşım verir.”

MİLLET KANSER OLDU!

13 yıl belediye başkanlığı yapmış bir adayın olduğunu belirten Çetinkaya, 1970’lerde yapılmış asbestli borulardan geçen suyu içen milletin kanser olduğunu ifade etti. Çetinkaya, söz konusu adayın belediye başkanlığı döneminde bu alt yapıyı değiştirmediğinin altını çizerek, ne yaptı da 17 yıl sonra tekrar aday oluyor diye sordu.

O TREN KAÇTI!

Nazilli’ye yeni yatırımların gelmesi için girişimlere başlayarak dört firma ile irtibata geçtiğini söyleyen Çetinkaya, söz konusu firmalara yer tahsisinde bulunacağını ve fabrikalarını buraya taşımalarını ilettiğini söyledi. Çetinkaya, Umurlu OSB’de yer alan Jantsa’nın yöneticilerinden Ercan Çerçioğlu ile aralarında geçen diyaloğu da şu şekilde aktardı: “Dedim ki, fabrikayı Söke – Ortaklara taşıyorsun, 1 Nisan’da belediye başkanı olduğumda size yer tahsisi sağlayacağım, fabrikayı Nazilli’ye taşıyacaksın. Bana şunu dedi: ‘O tren kaçtı Aliciğim!’ Neden diye sorduğumda ise, ‘Biz Nazilli çocuğuyuz, zamanında Jantsa’yı Nazilli’ye kuracaktım, dönemin belediye başkanı (Esat Ergüler) yer tahsisinde bulunmadı.’  Şimdi de çıkmışlar aday olmuşlar. Ben bu bahsettiğim yatırımlar için gerekirse bedelsiz yer tahsis edeceğim.”

Bu yatırımlar sayesinde kadınlara ve gençlere istihdam sağlayarak haneye girecek para miktarını artırabileceğini söyleyen Çetinkaya, bu sayede de insanları geçimleri konusunda rahatlatacağını, çocuklarımızın doyacağını ve gelişimini tamamlayacağını vurguladı.

O DA BELEDİYEYİ YÖNETEMEZ!

Memleket Partisi Belediye Meclis Üyesi Adayı Listesini kendisinin hazırladığını söyleyen Çetinkaya, diğer adayın listesini kendisinin hazırlamadığını, hatta listede tanımadığı isimler olduğunu söylediğini hatırlatarak, Nazillililere şunu sordu: “Kendi listesini hazırlayamayan aday belediyeyi tek başına yönetebilir mi, yönetemez. Belediyeyi kazanmaları halinde, listeyi hazırlayan o başkalarının biri sağından tutar, biri solundan tutar. Yönetemezler.”

ÇÜRÜK ELMANIN ADI; PERİHAN!

“Bugüne kadar birleştirici, barıştırıcı temiz siyaset ile yola çıktım. Savaşa değil seçime gittiğimizi anlattım. Görüyoruz ki 14 Mayıs’ta partimize yapılan ahlaksızlıklar hala devam ediyor.” diyen Çetinkaya, partililerin yaşadığı ve kendisine iletilen saygısızlığı şu şekilde anlattı: “Bir tane bayan broşür dağıtırken, şunları söylüyor: ‘Sakın Ali Çetinkaya’ya oy vermeyin, oy verirseniz o oylar iktidar partisine gider.’ Buna eşim ve partililer denk geliyor, kayda alıp tepki gösteriyorlar. CHP’den yetişmiş bir kardeşiniz olarak, siyaseti, sevgiyi, saygıyı ben oradan öğrendim, oradakilerin hepsi benim abim, kardeşim olurlar. Ama maalesef her elma kasasında bir tane çürük elma olur. O çürük elmanın adı da Perihan. Parti yönetimine buradan sesleniyorum: Ya sahadan çeksinler, ya da üslubunu düzeltsinler. Buraya gelmeden önce de Kadın Kolları Başkanı Cavide hanım, bizlerden ve yaşananlardan özür diledi, kendilerine teşekkür ediyorum. Böyle siyaset Nazilli’ye hiç yakışmıyor, özellikle CHP’ye hiç yakışmıyor. Ayrıca Ali Çetinkaya oy bölüyor olsaydı, partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı çıkarırdı.”

4 DEFA ARANDIK!

Belediye başkanlığı adaylığından çekilmesi için dört kez teklif geldiğini açıklayan Çetinkaya, derdinin koltuk olması halinde gelen belediye başkan yardımcılığı teklifini kabul etmesi gerektiğini ama sadece Nazilli teşkilatının değil, Memleket Partisi’nin ülke genelindeki tüm teşkilatların umudu olduğunu ve bu yüzden de teklifi kabul etmediğini ifade etti. Çetinkaya, “Ben oy bölmüyorum, seçimi kazanıyorum.” dedi.

1 NİSAN SABAHINA BELEDİYE BAŞKANIYIM!

Hem iktidar partisinin hem de muhalefet partisinin yaptırdığı anketlerde birinci çıktığını ve o anketlerin bu yüzden açıklanmadığını söyleyen Ali Çetinkaya, partilerde o gün kapıların çarpıldığını, morallerinin bozulduğunu dile getirdi. Çetinkaya, “1 Nisan sabahı Memleket Partisi Nazilli Belediye Başkanı olarak uyanacağım! Ben bu seçimi aldım, vatandaşın gönlüne girdim. Çünkü 7 aydır sahadayım; basmadık yer, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmadık. 31 Mart’ta bu arkadaşlara, halkım öyle bir tokat vuracak ki bir daha yerlerinden kalkamayacaklar! Ben halkıma güveniyorum. Ben siyasi partilere, logolara, atanmış milletvekillerine sırtımı dayamadım. Ben 170 bin hemşehrime güvenerek yola çıktım. Gücü de, güveni de, desteği de onlardan aldım. Ve 1 Nisan sabahına ilk yapacağım iş, belediye başkanlığı makamının kapısını söküp atacağım. O makam benim değil, Nazilli halkının makamıdır. Çünkü halk varsa, o makam var, o belediye var, o belediye başkanı var.” ifadelerini kullandı.

HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ!

Son bir ayda belediyenin on kez tavuklu pilav hayrı yaptığını hatırlatan Çetinkaya, halkın parasıyla yapılan bu hayırlarda belediye başkan adaylarının reklamının yapıldığını söyledi. Bu hayırların halkın parasıyla yapıldığı için hakkını helal etmediğinin altını çizen Çetinkaya, “Biliyorum ki vatandaş da hakkını helal etmiyor. Çünkü gittiğim her noktada, bunu söylüyor ve soruyorum, aldığım cevap ‘etmiyoruz’ oluyor. Aynı şekilde diğer aday da büyükşehrin konserlerinde eline alıyor mikrofonu anlatıyor, halkın parasıyla kendi reklamını yapıyor.” dedi.

BEN SİZİN ALİNİZİM!

Basın toplantısının son bölümünde; “Ben buradan bu şehrin Atatürkçülerine, samimi müslümanlarına sesleniyorum! Dil, din, ırk ayrımı yapmayan güzel yürekli hemşehrilerime sesleniyorum! Çaresizlerine, kimsesizlerine, işsizlerine, geçinemeyen emeklilerine sesleniyorum! Bu ülkenin bunalmış insanlarına sesleniyorum! Ben aynı noktadayım. Ben sizin bildiğiniz Ali’yim. Öfkesini de, neşesini de, sevgisini de içinde tutamayan, olduğu gibi anlatan sizin Alinizim. Sizin Aliniz olmaktan da onur duyuyorum.” ifadelerini kullanan Memleket Partisi Nazilli Belediye Başkan Adayı Ali Çetinkaya, Nazilli siyasetindeki isimlere hodri meydan diyerek, mal varlığını da açıkladı: “Yenimahalle 1323 Ada 89 Parselde 165 metrekare oturduğum kendi evim, Altıntaş Mahallesi 299 Ada 7 Parselde 28 metrekare bir bürom, Zafer Mahallesi 1333 Ada 137 Parselde kendime ait kirada olan evim, 2011 model Ford Fiesta arabam, Ocaklı Mahallesi’nde 159 Ada 178-179-180 Parsel olarak 3 tane 1/3 hissesinde arsam var. Burada toplam 3600 metrekarelik arsanın 1200 metrekaresi bana ait, onu da müteahhite verdim bana ev yaptıktan sonra teslim edecek. Bir de Çetinkaya İnşaat’ın yüzde 51’i bana ait.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER