Nazilli Ayna Gazetesi

NAZİLLİ’YE ANLAMLI ZİYARET

NAZİLLİ’YE ANLAMLI ZİYARET
285
27 Ekim 2023 - 12:06

Kadın Muhtarlar Günü’nde, Gül Esin mezarı başında anıldı

Ege Kadın Buluşması platformu bu yılda geleneği bozmadı. 26 Ekim Kadın Muhtarlar gününde Nazilli’ye gelen Aydın bileşenleri Başkan Vekili İrem Gürsoy eşliğinde Türkiye’nin ilk kadın Muhtarı Gül Esin’in mezarını ziyaret etti.

Ege Kadın Platformu Aydın Sekretaryası, 26 Ekim Kadın Muhtarlar Günü etkinliği kapsamında Gül Esin’i Nazilli’deki mezarı başında dualarla andı. Nazilli Belediye Başkan vekili İrem Gürsoy, Turan Mahalle Muhtarı Serpil Akçasakız ve MHP Nazilli Kadın Kolları üyeleri tarafından Eğriboyun Mezarlığında karşılanan Aydın Kadın Efeler Derneği Başkanı ve Ege Kadın Buluşması Platformu Aydın Sekretaryası Gülsevil Gürsoy Ergünoğlu ile beraberindekiler Türkiye’nin ilk kadın Muhtarı Gül Esin’in mezarına çiçek bıraktı. 

Ege Bölgesi’ndeki kadın muhtar ve kadın azaların sayısını artırmak için Gül Esin Muhtarlık Akademisi açıldığını ve bu akademide eğitimlerin verildiğini belirten Ergünoğlu üç yıldır bu ziyaretin yapılmasına destek vererek, her seferinde kendilerinin en iyi şekilde ağırlanmaları sağlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a teşekkür etti. Kendilerine eşlik etmelerinden dolayı da Nazilli Belediye Başkan vekili İrem Gürsoy’a, Nazilli Turan Mahalle muhtarı Serpil Akçasakız’a, Aydın Kadın Efeler Derneğine, TEMAya, Türk Kadınlar Birliğine Yeni Kuşak Köy Enstitüleri derneğine, Türk Kadınlar Konseyi Efeler Şubesine, Aktif Emekli Kadınlar Derneğine ve Efeler Girne mahalle Muhtarı Şule Çavdaroğlu’na ayrıca  teşekkürlerini belirterek çok daha fazla Gül Esinlerin olması dileğinde bulundu.

Kadınların el atmadığı ve başarılı olmadığı hiçbir proje olmadığının altını çizen Başkan vekili Gürsoy böyle bir organizasyonu yapmalarından dolayı Ege Kadın Buluşması bileşenlerine teşekkür etti. Gül Esin’in Nazilli ile birlikte anılmasından dolayı da büyük onur ve gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Gül Esin Kimdir; 26 Ekim 1933’de kadınlara köy muhtarı seçilme hakkı tanınmasından sonra yapılan ilk seçimlerde Gül Esin, Aydın-Çine köy muhtarı seçildi ve ilk kadın muhtar sıfatıyla tarihe geçti.1933 yılında 32 yaşında iken yedi erkek adaya karşı yarışıp oy çokluğuyla muhtar seçildi. İki yıl süreyle muhtarlık yapan Gül Esin, kahvehanelerde kumar oynamayı yasaklamış, çocukların okula yazdırılması, kadınların sosyal hayata hazırlanması, kız kaçırma olaylarının önlenmesi ve nikâh işlerinin düzene sokulması gibi konularda çalışmıştır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER