Nazilli Ayna Gazetesi

Nazilli’de adli yıl törenle açıldı

Nazilli’de adli yıl törenle açıldı
184
01 Eylül 2023 - 16:14

Nazilli’de 2023-2024 Adli Yıl açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törende trafik kazasında hayatını kaybeden adliye personelleri anıldı.
Nazilli Adliye Sarayı bahçesinde sabah 10.30’da 2023-2024 Adli yıl açılışı nedeniyle geniş katılımlı açılış töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenler, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz ve Baro Temsilcisi Emel Şahin Adalet Sarayı bahçesindeki Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla devam etti. Programda Nazilli Cumhuriyet Başsavcı Dilsiz, Ağır Ceza Komisyonu ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç ve Baro temsilcisi Emel Şahin günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Konuşmasına geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden adliye memuru Duygu Bayhan ve ebediyete intikal etmiş yargı şehitlerini anarak başlayan Nazilli Cumhuriyet Başsavcı Dilsiz, “Yeni adli yılımız hayırlı olsun. Yeni adli yılımızda da, tüm meslektaşlarımız vatandaşın adalete ulaşması hususunda elini taşın altına koymaktan çekinmeyecek, fedakarca bu kutsal görevi başarıyla yerine getirecek ve adalet bayrağını daha da yukarıya taşıyacaktır. Nazilli Adliyemiz özelinde de, sorumluluk sahamız Buharkent, Kuyucak, Sultanhisar, Yenipazar ilçelerimizi de içine alıyor. Geçen yıl adliyemize gelen soruşturma dosya sayımız 16 bin 500 olmuştur, sonuca bağlanan dosya sayımız ise 18 bindir. Yüksek gayret ve başarılarından dolayı da birlikte çalıştığımız Cumhuriyet Savcısı ve Adliye Personeli arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim, 2023 adli yargı kararnamesiyle aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza ve tayinen Nazilli’ye atanarak görevine başlayan meslektaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, Allah mahcup etmesin diyorum, yine mülhakat adliyemiz olan Karacasu ve Bozdoğan Adliyesinde yeni göreve başlayan meslektaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Ağır Ceza Komisyonu ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç da, “100. yılını kutlayacak cumhuriyetin üç ana erkinden birisi yargıdır. Adliyenin kapısı adalete açılan kapıdır. Bu kapıda hakkın ve hakikatin hatırının önünde hiçbir hatır yoktur. Millet iradesinin tecellisi olan anayasa ve kanunlar ile evrensel hukuk ilkeleri tek referansımızdır. Yargı mensupları olarak yaptığımız işin vicdani ağırlığının farkındayız. Yargılama süreci maddi ve hukuki gerçekliğe ulaşma arayışıdır. Mahkemeler ancak dosyaya giren deliller ile aleni bir yargılamanın ardından maddi gerçeğe ulaşacak ve hüküm verecektir. Nazilli Adliyesi, Ağır Ceza Merkezi olarak; kendisine doğrudan bağlı ilçeler ve iki mülhakat adliyesi ile birlikte yaklaşık iki yüz seksen dört bin insanımıza hizmet vermektedir. Bağımsız ve tarafsız olarak, milletimize en seri ve adil kararları verme gayreti ile yeni bir adli yıla başlıyoruz” ifade etti.
Nazilli Baro temsilcisi Emel Şahin, “Anılan sorunların ortadan kalkması, ulusal çapta bir adalet arayışının olmazsa olmaz ön şartıdır ve bu da avukatların ve avukatlık mesleğinin güçlendirilmesiyle mümkündür. Vatandaşların kendilerini hukuki güvenlik içerisinde hissettikleri ülkeleri, diğerlerinden ayıran en temel etmen, bağımsız ve tarafsız bir yargının varlığıdır” dedi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz ve Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Menduh Yalvaç’ın ev sahipliğindeki açılışa Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Baro temsilcisi Emel Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım, Askerlik Şube Başkan vekili Per. Atğm. Fatih Dönmez, İlçe Jandarma Vekili Cezaevi Jan. Bölük Komutanı Yüzbaşı Bahattin Sevim, hakimler, savcılar, adliye çalışanları ve avukatlar katıldı.
Protokol konuşmalarının ardından açılış töreni adliye içinde katılımcılara ikramla sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER