Nazilli Ayna Gazetesi

NAZİLLİ İL OLSUN PLATFORMU PARTİLERİN GENEL MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ

NAZİLLİ İL OLSUN PLATFORMU PARTİLERİN GENEL MERKEZLERİNİ ZİYARET ETTİ
245
25 Ekim 2022 - 15:24

Nazilli Ticaret Odası koordinatörlüğünde yapılan toplantılarda; siyasi parti genel merkezlerinin ziyaret edilmesi kararına istinaden sekiz partinin genel başkanları ve genel başkan yardımcıları ile bire bir görüşüldü

Nazilli İl Olsun Platformunun Temmuz ayında Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Nikah Salonunda yapılan ilk toplantısından bu güne kadar yapılan tüm çalışmalar parti genel başkanları ile parti yetkililerine anlatıldı, hazırlanan rapor kendilerine takdim edildi.

SÖZDE DEĞİL, ÖZDE GÜÇBİRLİĞİ YAPILDI

Bu ziyaretler neticesinde ; Bozdoğan, Buharkent, Karacasu, Sultanhisar, Yenipazar, Kuyucak ve Nazilli ilçelerinin tek yumruk olduğu ve platform çalışmalarında önemli mesafeler alındığı gözlemlendi.

Bölgenin menfaatleri doğrultusunda, tüm siyasi parti temsilcileri ile yerel kurumların kader birliği yaptığı örnek bir dayanışma sergilendi. “Burada üç kişi bir araya gelemez” düşüncesinin doğru olmadığı, bölge insanının istediği takdirde her şeyi başarabileceği de ispatlanmış oldu.

Alınan randevular neticesinde;

07/Eylül/2022 tarihinde; AK PARTİ ve MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ Genel Merkezlerinde; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki , Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve MHP MYK Üyesi Deniz Depboylu ziyaret edilirken Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet ERİM’ de platform üyeleriyle birlikte ziyaretlerde yer aldı, çalışmalara destek verdi. 

Ankara ziyaretinden sonra 14 Eylül 2022 tarihinde yapılan toplantıda; Ak Parti ve MHP ziyaretleriyle ilgili platform üyelerine ayrıntılı bilgi verildi. Bu toplantıda Altılı Masa olarak tanımlanan partilerden Saadet Partisi, Demokrat Parti ile Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Nazilli ilçe başkanları da toplantıda hazır bulundu. Cumhur İttifakını oluşturan Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi yetkilileri ile görüşüldüğü, önümüzdeki günlerde de Millet İttifakını oluşturan partilerin Genel Başkan veya tensip buyurulan parti yetkilileri ile de görüşmek üzere randevu alınmasına karar verilirken , altılı masayı oluşturan ve toplantıya katılan partilerin ilçe başkanları da genel merkezlerinin ziyareti için gerekli çalışmalara başlayacaklarını söylediler. Böylelikle; parti genel merkezi ziyaretlerinin önümüzdeki günlerde yapılmasına karar verildi. 

17/Ekim/2022 tarihinde ise; CUMHURİYET HALK PARTİSİ, İYİ PARTİ, SAADET PARTİSİ, DEMOKRAT PARTİ, DEVA PARTİSİ ve GELECEK PARTİSİ Genel Merkezlerinde; Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, İyi Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin UYSAL ile Kitle Örgütleri Başkanı Cemal ENGİNYURT, Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Mahmut ARIKAN ile Ekonomik İşler Başkanı Prof.Dr. Sabri TEKİR, Deva Partisi Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Cem AVŞAR ile Tarım,Enerji ve Ulaştırma Politikaları Başkanı Candan KARLITEKİN, Gelecek Partisi  Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Doğan DEMİR, Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer ÜSTÜN ve Siyasi İşler Başkanı Mustafa Nedim YAMALI, Nazilli İl Olsun Platformu üyelerini kabul ettiler.      

Olumlu İzlenimler ve Görüşler Alındı

Parti genel merkezlerinde genel başkan ve başkan yardımcıları ile yapılan müzakere toplantılarında olumlu geri dönüşler alındı.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “Nazilli gelecekte göstereceği gelişme ile İl olacaktır” sözüyle başlayan ve bu güne kadar zaman zaman gündeme gelen İl çalışmalarında sonuç alınamamıştı.

Ancak Nazilli İl Olsun Platformunun önceki girişimlerden farklı olarak bölgenin tüm kesimlerini kapsaması, çevre ilçeler ile birlikte hareket edilmesi ve platformda fiili olarak yer almayan sivil toplum kuruluşları ve kurumların da platform çalışmalarını desteklemeleri, yapılan çalışmalardan sonuç alınacağı ümidini güçlendirmiştir.

Bununla birlikte özellikle AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin “Nazilli’nin Türkiye’de il olmayı hak eden ilk 10 ilçeden biri olduğu, zamanı geldiğinde Nazilli’nin il olacağı görüşü” bu güne kadar yapılan çalışmaların kısa bir özeti gibidir.

Yapılan temaslarda herhangi bir olumsuzluk veya tereddüt görülmemiştir. Ancak bu olumlu hava; çalışmaların tamamlandığı, bundan sonra bu konuyla ilgili bir şey yapmaya gerek olmadığı anlamını taşımamaktadır.

Nazilli İl Olsun Platformu olarak sistematik bir şekilde hedef ve çözüm odaklı faaliyetlere devam edilecektir.      

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Platform Başkanı Nuri ARSLAN;

“ Öncelikle platform üyeleri arasındaki dayanışmaya dikkat çekti ve Nazilli İl olacaksa bunda en önemli unsurun platform üyeleri arasındaki uyum ve birlikte hareket etme düşüncesi olduğunu söyledi.

ARSLAN; Nazilli bölgesinde bulunan tüm kişi, kurum ve kuruluşlar platformun doğal üyesidir. Zamanı geldiğinde, ihtiyaç doğduğunda herkesin platform çalışmalarına katkı vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Bölgeyi temsil eden arkadaşlarımızla bir yola çıktık. Yakın gelecekte ne gibi sonuçlar alınacak? Kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Ancak Ankara’da edindiğimiz izlenim çalışmalarımızın doğru yolda ilerlediğidir.

Bu vesileyle bizleri kabul etme nezaketini gösteren siyasi partilerin genel başkan ve yardımcılarına platform üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.

Bu bölgenin hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaşması, kişi başına düşen gelirin artması, yeni yatırımlar ile bölgenin zenginleşmesi için gayret gösteriyoruz.   

Nazilli İl Olsun platformu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz- dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER