Nazilli Ayna Gazetesi

NAFAD DEPREM KONUSUNDA HALKI BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR

NAFAD DEPREM KONUSUNDA HALKI BİLGİLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR
234
25 Nisan 2023 - 14:48

Nazilli Belediyesi, depremlerin yarattığı insani, çevresel ve ekonomik hasarın en aza indirilmesi için hazırladığı çalışmalar kapsamında NAFAD’ı hayata geçirmişti.

NAFAD resmi sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarla nazilli halkını depreme karşı bilinçlendiriyor. NAFAD sosyam medya hesabında yaptığı paylaşımda otoyollarda, tünellerde, eski yol ve köprülerde deprem anında neler yapılması gerektiğini söyledi. Sosyal medyada yaptığı paylaşımda;

Otoyollarda deprem
Araçlarla çarpışmayı önlemek için hızı kademeli olarak azaltın ve aracı yolun sol tarafında durdurun. Otoyolun kapanma ihtimali var. Durumu araç radyonuz veya başka bir cihaz üzerinden onaylayın.

Tünellerde deprem
Tavanın veya duvarın çökme tehlikesi olduğundan, ilerideki tünel çıkışını görebiliyorsanız, tünelden düşük hızda çıkın. Çok uzun bir tüneldeyseniz, aracınızı sol tarafa çekin ve aracı durdurun. Anahtarları arabada bırakın ve acil çıkışı kullanarak tünelden çıkın.

Eski yol ve köprülerde deprem
Eski köprüler çökebileceğinden, köprüyü geçmek üzereyseniz hızınızı azaltın ve geçişi tamamlayın. Her köprü ve üst geçit farklı sallandığı için yavaş yavaş yavaşlayın, yolun sol tarafına çekin ve arabayı durdurun.

Afet müdahale yollarında trafik kısıtlamaları.
Müdahale yolları, bir depremin hemen ardından acil durum araçlarının sorunsuz geçişine yönelik olarak belirlenmiş yollardır. Trafik kısıtlamalarına aşina olun büyük bir deprem olduğunda ulaşım çok büyük sorundur.

(Kamil AYYYÜKSEL)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER