Nazilli Ayna Gazetesi

Korkutucu Veri Her Ay 1 Kişi Ölüyor.

Korkutucu Veri Her Ay 1 Kişi Ölüyor.
641
11 Ekim 2022 - 16:20

Aydın Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü verilerine göre 2022 yılının ilk 9 ayında yaşanan trafik kazanlarının yüzde 56’sını motosiklet ve bisikletliler yer aldı.

Aydın Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü’nün dikkat çeken verilerinde motor kazaları daha sık yaşandı. Bu kazalarda 1851 kişi yaralanırken 9 kişide hayatını kaybetti. Denetimler doğrultusunda 2022 Eylül ayı itibari 15 bin 812 sürücüye kask kullanmadığı için, 1289 sürücüye trafik işaretlerine uymadığı için ve 416 sürücüye ise tehlikeli şerit değiştirdikleri için cezai işlem uygulandı.

Aydın Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Motosiklet, sürücüne özgürlük hissini yaşatan ancak hatalı kullanıldığında da bir o kadar ölüme yaklaştıran bir araçtır. Hangi tür aracı kullanıyorsak öncelikle aracımızın tescili yapılmış ve plakasının üzerinde olduğundan emin olarak koruma gözlüğü ve koruma başlığı gibi gerekli güvenlik ekipmanlarını da kullanarak trafiğe çıkmalıyız. Unutmamalıyız ki ve trafikteki diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atmamak için tercih edeceğimiz kıyafet, güvenlik önlemleri ve eğitim konularında üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Motorlu bisiklet veya motosiklet kullanırken; kask ve koruyucu gözlük kullanımına, yaya geçitleri ile yaya yollarında araç kullanmamaya, şerit ve değiştirme kurallarına riayet etmeye ve trafik işaretlerine uyum konusunda daha dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Motosiklet ve motorlu bisikletler üzerindeki denetimlerimizi şehrin farklı noktalarında arttırarak sürdüreceğimizi belirterek, trafikte tehlikeli hareketlerden kaçınmak suretiyle seyir halinde güvenlik ekipmanlarını kullanmalarını ve araçlarının eksiklerini giderme konularında sürücüleri ve araç sahiplerini daha dikkatli ve duyarlı olarak trafik kazalarını önleme konusunda bizlere yardımcı olmalarını temenni ediyoruz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER