Nazilli Ayna Gazetesi

HATAYDA BOZDOĞAN YÖRÜK KIL ÇADIR KENTİ OLUŞTURULDU

HATAYDA BOZDOĞAN YÖRÜK KIL ÇADIR KENTİ OLUŞTURULDU
363
24 Şubat 2023 - 13:56

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük depremde 11 ilimiz etkilenmişti. 50 bine yakın vatandaşımız büyük felakette hayatını kaybetmişti. Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanında yardımlar gelmeye başladı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında Hatay’da kurulan Bozdoğan Yörük Kıl Çadır Kenti hakkında konuştu ve şu ifadelere yer verdi.

“06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen, 11 ilimizi etkileyen depremlerin ardından depremzede vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmalar kapsamında Aydın Valiliği koordinesinde Aydınlı hayırseverlerin katkılarıyla Hatay’da Bozdoğan Yörük Kıl Çadır Kenti oluşturuldu.

Oluşturduğumuz çadır kentimizde kullanılan çadırlar, Aydın’a özgü olarak Bozdoğan ilçemizde üretilen, yörük-göçebelerin tercih ettiği kışın soğuğu yazın da sıcağı tolere eden kıl çadırlardır.

250 kişilik kapasiteye sahip çadır kentimiz, 53 adet 3×4 =12 m2 aile barınma çadırı ile yemek ve diğer faaliyetlere yönelik içinde 25 masa ve 100 sandalye bulunan 1 adet 100 m2 alana sahip sosyal çadırın da bulunduğu toplam 54 çadırdan oluşmaktadır.

Bozdoğan Yörük Kıl Çadır Kentindeki her bir çadırın içine depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2 ranza, tek kişilik baza, yatak, yorgan, yastık, nevresim takımları yerleştirilmiş olup; sehpa, sandalye, soba, çaydanlık vb. malzemeler ile de donatılmıştır. Çadır kentimize portatif banyo ve tuvaletler de temin edilerek yerleştirilmiştir.

Tüm ihtiyaçları Aydın’dan karşılanıp deprem bölgesine gönderilerek, kurulum işlemleri tamamlanan Bozdoğan Yörük Kıl Çadır Kentinin kurulmasına katkı veren herkese çok teşekkür ederiz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER