Nazilli Ayna Gazetesi

GÜVEN

GÜVEN
817
27 Mayıs 2022 - 9:49

Herkese merhaba bu hafta yine ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir yazıyla karsınızdayım. İş hayatımızda da özel hayatımızda da bizim için çok önemli bir yeri olan güven duygusu kişinin yeteneğine ve varlığına duyduğu sağlam itimat olarak tanımlanır. İnsanın temel ahlaki değerlere karşı olan tutumu ve bu konudaki kararlı duruşu güvenin esasını oluşturur. Bu hassasiyetlere sahip kişi veya kurumlar hep güven odaklı bir bakış açısına sahip olmuşlardır.

            Güven duygusunu esas alan kişi ya da kurumlar başkalarının yaptığı davranışlardan etkilenip aynı yanlışa düşmezler, onlar için kısa vadede kazanım gibi görülen davranışlardan uzak dururlar. Aslında bu durum tamamen içselleştirilen güven duygusundan kaynaklanır.

            TDK’ da güven için; “korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusu, itimat.’’ ifadesi yer alır. Bu durum hem özel hem de iş hayatımızda vazgeçilmez prensiplerimiz arasında yer almalı. Ürün pazarladığımız veya hizmet sunduğumuz insanlara öncelikle güven duygusunu vermeliyiz. Kabul görme ve istikrarlı olmada hiç şaşmayan kural ‘Güven’dir.

Gelelim bu duygunun tesisi için uygulayabileceğimiz birkaç küçük öneriye:

*Sunacağımız hizmette veya pazarlayacağımız üründe eksiksiz ve zamanında teslimat garantisi sunmalıyız. Taahhüt ettiğimiz ne varsa noksansız yerine getirmeliyiz. Bir sonraki tercih edilme nedenleri arasında oldukça yüksek bir orana sahiptir bu madde.

*Tüm şartları açık ve anlaşılır biçimde belirtmeliyiz. Bu durum sonradan ortaya çıkacak olan aksiliklerin daha kolay hallolmasına olanak sağlar ve güveni zedelemez.

*Kurumsal veya kişisel olarak hizmet alanımız veya iş tanımımız dışına giren konularda herhangi bir vaatte bulunmamalıyız. Bu davranış farklı beklentilere kapı açacağından bizi zor duruma düşürebilir.

*Muhatap olduğumuz kişilerin haberi ve onayı olmadan hizmet koşullarımızı değiştirmemek.

            Evet, kıymetli arkadaşlar özel hayatımızda herkesin hikayesi elbette farklıdır ancak iş hayatında başarılı ve kalıcı olmak istiyorsak güven ilkesiyle kesinlikle sıkı bir bağ kurmalıyız. Bir sonraki adım sadece “GÜVEN”le atılır.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER