Nazilli Ayna Gazetesi

Gazeteciler Günü Nazilli’de Renkli Görüntülerle Kutlandı

Gazeteciler Günü Nazilli’de Renkli Görüntülerle Kutlandı
882
10 Ocak 2020 - 17:43
Nazilli’de, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla İstasyon Meydanı’nda tören düzenlendi.Nazilli’de aktif olarak görev yapan basın mensupları, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen çelenk koyma töreninde bir araya geldi.

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen törene, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ve yönetimi, İYİ Parti Nazilli Teşkilatı, AK Parti Nazilli İlçe Teşkilatı, Nazilli Kent Konseyi üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Nazilli Gazeteciler Cemiyeti çelengi, Cemiyet Başkanı Ümit Özmen tarafından Atatürk heykeli önüne konuldu.

Tüm basın emekçilerinin gününü kutlayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Memleketimizde seyahat özgürlüğü, yaşama hakkı, mülkiyet hakkı kadar en önemli haklardan biri de basının özgürlüğü ve hür haber yapabilmesidir. Dilerim ki Nazillimize 31 Mart yerel seçimleriyle gelen özgürlük havası ülkemizin tamamına sirayet eder. Gelecek sene kutlayacağımız 10 Ocağı, daha özgür bir ortamda yaşarız. Bunu başarmak için de elimizden geleni yapacağız ” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ise, Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda geri sıralara düştüğünü ifade ederek, gazetecilerin yaşadığı sorunlara değindi.

10 Ocak’ın bir bayram değil dayanışma günü olduğunu söyleyen Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, “Günümüzde meslektaşlarımız çalışma ve yaşama koşulları ile mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından 10 Ocak 1961’den daha iyi haklara sahip değildirler. Bu nedenle meslektaşlarımız açısından bir bayramdan da söz edemeyiz” dedi.

Medya alanında kapsamlı bir değişime ihtiyaç olduğunun altını çizen Özmen; “Sektörümüzde mesleki düzenleme olmaması; tehdit ve şantaja dayalı etik dışı haberlerin yapılmasına, birikimine, eğitimine bakılmaksızın dileyen herkesin gazeteci maskesi altında sektörümüzde boy göstermesine neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.
Yerel basına sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Özmen; “Öncelikle Nazilli ve Aydın’da yayın yapan yerel gazetelerden en az birine abone olmak suretiyle, hem yerel basın kuruluşlarına, hem de haber alma ve kanaat oluşturma özgürlüğünüze sahip çıkabilirsiniz” dedi. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın, gazetecilerin makinesine alarak basın mensuplarının fotoğraflarını çektiği anlar ise renkli görüntülere sahne oldu.

——————————————————–

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER