Nazilli Ayna Gazetesi

DOĞAL ANTİBİYOTİK TURŞUYA AYDINLILAR RAĞBET GÖSTERİYOR

246
22 Aralık 2023 - 15:53
DOĞAL ANTİBİYOTİK TURŞUYA AYDINLILAR RAĞBET GÖSTERİYOR

Soğuk havaların etkisini iyiden hissettirdiği kış aylarında vatandaşlar özellikle son zamanlarda artan grip salgınlarına karşı bağışıklıklarını güçlendirmek için turşuya ve turşu suyuna yönelirken, turşucularda yoğunluk yaşanıyor.

Özellikle karışık başta olmak üzere; lahana, salatalık, havuç ve biber gibi birçok turşu çeşidi kış sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor. Uzmanlar, turşunun içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemini düzenlediğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayarak turşunun özellikle kışın en çok tüketilen fermente yiyeceklerden biri olduğunu iddia ediyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da turşu kış mevsimi ile birlikte satışlarında önemli bir artış gözlemleniyor. Efeler içesi Doğu Gazi Bulvarı üzerinde bulunan turşucuda satılan birbirinden lezzeti turşular hem rengarenk görüntüsü hem de insan vücuduna olan faydaları ile vatanları cezbediyor. Yoğun ilgi gören vitamin deposu turşular yok satarken, lezzetiyle de damak çatlatıyor.

Turşunun her mevsimde tüketilen bir yiyecek olduğunu ancak kış aylarında turşuya olan ilginin çok daha fazla arttığını belirten turşucu Güldane Nurlu, “Sofraların vazgeçilmezi turşular her mevsimde yemeklerin yanında severek tüketiliyor. Ancak bu ilgi kış aylarında daha da artıyor. Soğuk havaların kendini hissettirdiği günlerde ilgi o kadar artıyor ki bazen yok sattığımız zamanlar bile olabiliyor. Müşterilerimiz, soğuk günlerde hem lezzetli bir atıştırmalık arayışında hem de sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla uyumlu bir alternatif buldukları için tercihlerini turşudan yana kullanıyor. Gastronomi uzmanları, kışın artan turşu talebinin sadece lezzet arayışıyla değil, aynı zamanda turşunun içerdiği probiyotikler nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik bir tercih olduğunu belirtiyor. Turşuların, özellikle lahana, salatalık ve havuç gibi sebzelerle yapılan çeşitleri, C vitamini ve diğer besin maddeleri bakımından zengin içerikleriyle öne çıkıyor. Turşular insan vücuduna faydasından dolayı özellikle Korona virüs salgını sonrası daha da ilgi görür hale geldi” dedi.

Kışın grip ve soğuk algınlığı salgınlarına karşı artan bilinç, vatandaşları doğal ve sağlıklı beslenmeye yönlendirdiğini, turşu satışlarının da bu trende paralel olarak yükseldiğinin gözlemlendiğini belirten Nurlu; en çok karışık ve salatalık turşuları satıldığını ve fiyatlarının da 80 TL’den başlayıp, 120 TL’ye kadar çıktığını sözlerine ekledi. (iha)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER