Nazilli Ayna Gazetesi

DEMOKRAT PARTİLİ ADAY’DAN ANKET İSYANI

DEMOKRAT PARTİLİ ADAY’DAN ANKET İSYANI
225
18 Mart 2024 - 9:44

Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut, Aydın’da büyükşehir belediye başkanlığı yarışının kasıtlı olarak sadece Mustafa Savaş ile Özlem Çerçioğlu arasında geçiyormuş gibi gösterildiğini ileri sürerek bu durumu ‘manipülasyon’ olarak değerlendirdi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı yarışlarının son 3 seçimden bu yana Özlem Çerçioğlu ile Mustafa Savaş arasında geçiyormuş havası estirildiğini belirterek bunun da kasıtlı yapıldığını iddia eden Demokrat Parti Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut, “Son 3 seçimdir sadece ikisi yarışıyor izlenimi veriyorlar. Bunu kimler neden yapıyor bunu benim şehrime?” diye sorudu.
Bu durumu ‘Bunun adı matematik manipülasyonudur’ diyerek açıklamasına devem eden Turgut, “600 bin metrekare yol yaptık demek ile 0,6 kilometre kare yol yaptık demek de aynıdır. Aydın seçmeni üzerinde dezenformasyon uygulanıyor. Anket bir bilimsel araştırma yöntemidir ve sağlıklı bir anket doğru evren örneklem ile en az yüzde 20 yüz yüze katılımla yapılır. Bu açıklanan anketler hangi evren, hangi örneklem, kaç kişi ile yapıldığı açıklanmayan telefonla yapılan sağlıksız bir ölçme değerlendirmedir” diyerek Aydın’da kasıtlı olarak seçimin AK Parti ile CHP arasında geçecekmiş havası estirildiğini ileri sürdü. (iha)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER