Nazilli Ayna Gazetesi

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN AVUKATLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN AVUKATLAR GÜNÜ AÇIKLAMASI
263
05 Nisan 2023 - 12:12

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Avukatlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Bülbül, cezaevinde olan avukatlar Selçuk Kozağaçlı ve Can Atalay’ı hatırlatarak “Bu ülkede hakkı hukuku adaleti savunan, savunma hakkının temsilcilerinin yeri cezaevleri değildir” dedi.

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Avukatlar Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Bülbül, gelişmiş bir demokrasiye ulaşmanın yolunun toplumda hukuka ve adalete duyulan güvenin olmasıyla ilgili olduğunu ancak AKP iktidarının hukukun üstünlüğünü yok saydığını, bağımsız yargıyı ortadan kaldırdığını belirterek “Yargısal faaliyet hiçbir aşamasında idari müdahaleyi kaldıramayacak kadar hassas ve önemli bir iştir. Ancak ne yazık ki savunma hakkı başta olmak üzere siyasi iktidarın baskısı yargının her alanındadır. Temel hak ve özgürlüklerin en büyük güvencesi ise hak arama özgürlüğüdür. Yargının gerçek anlamda bağımsızlığının en temel şartı savunmadır” dedi.

KOZAĞAÇLI VE ATALAY’I HATIRLATTI

Cezaevinde bulunan Avukat Selçuk Kozağaçlı ve Can Atalay’ı hatırlatan Bülbül, “Bugün ise hakkı hukuku adaleti savundukları, Anayasa ve kanunların yükümlülüklerine göre hareket ettikleri, sırf Saray rejiminin yaratmak istediği kendisine bağımlı yargının karşısında durdukları, başta yaşam hakkı olmak üzere yurttaşların her alanda haklarını savundukları için bugün cezaevindeler” ifadesini kullandı.

AVUKATLARIN SORUNLARINI SIRALADI

Bülbül, öte yandan açıklamasında avukatların çalışma ve buna bağlı olarak yaşam koşullarının da iyileştirilmesi gerektiğini belirterek şunları sıraladı:

“Ülkemizdeki avukat sayısı dikkate alındığında Avukatlık mesleğinin çalışma alanının genişletilmesi, kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmaktadır. Avukatlardan alınan fahiş miktarda vergi uygulamasına düzenleme getirilmeli ve savunma hakkı lüks olmaktan çıkarılmalıdır. Avukatların emeklilik hakları korunmalı, yaşam standartlarının oldukça altında kalan emeklilik aylıkları düzenlenmelidir. Silahların eşitliği prensibine saygı duyulmalıdır. Savunulan kişiler adına bilgi ve belgelere ulaşmada sıkıntılar giderilmelidir. CMK ve Adli Yardım uyarınca görevlendirilen meslektaşlarımın ücreti süresinde ödenmeli ve Avukatlık Asgari Ücret seviyesine yükseltilmelidir. Yasa gereği eşit haklara sahip olan avukatlar ile hakim ve savcılar arasında ita amiri ilişkisi kurulmaya çalışılmamalıdır. Bağlı çalışan avukatların ücret ve özlük haklarına kanuni statü kazandırılmalıdır.Ücret dengesinin kurulamamış olması, kendilerine sunulan çalışma koşullarının yararlarına olacak şekilde düzenlenmemesi gerek kamunun gerekse meslektaşlarımın kanayan yarası olmaya devam etmektedir. Kamu avukatlarımızın özlük hakları iyileştirilmelidir. Avukat stajyerlerimize hakim ve savcı stajyerlerine verilen haklar verilmelidir. Avukata karşı her türlü şiddet

girişiminin engellenmesi ve savunmaya yönelmiş şiddetin normalleşmesine izin verilmemesi gerekmektedir.”

“ÖZGÜR SAVUNMANIN OLDUĞU BİR SİSTEM İNŞA EDECEĞİZ”

14 Mayıs seçimlerine de atıf yapan CHP’li Bülbül, “Ancak güzel günler yakındır. Tek adam rejiminin adalet sisteminde yarattığı enkaz kaldırılacak meslektaşlarımın insan onuruna mesleğin önemine yakışır şekilde mesleklerini icra etmeleri sağlanacaktır. Kuvvetler ayrılığına, demokrasiye ve hukukun üstün değerlerine olan inancımızla; özgür savunmanın ve adil yargılanma hakkının tartışma konusu olmadığı bir sistem inşa edeceğiz. Bu duygularla insan haklarının, demokrasinin ve hukuk devletinin güvencesi meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Günü kutlu olsun” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER