Nazilli Ayna Gazetesi

BÜYÜK MENDERES NEHRİ’NDE ÇEVRE DOSTU ÖNLEM

BÜYÜK MENDERES NEHRİ’NDE ÇEVRE DOSTU ÖNLEM
297
29 Aralık 2023 - 18:01

Aydın’ın önemli su kaynaklarından olan Büyük Menderes Nehri Aydın Regülatörü’nde kurulan hareketli bariyer sistemi ile nehirden gelen çöplerin denizle karışmasının önüne geçiliyor.

Önemli tarım kentlerinden olan Aydın’da çiftçilerin can damarı olan Büyük Menderes Nehri’nin üzerinde bulunan Aydın Regülatörü’nde çevre kirliliğiyle mücadele için çevre dostu önlem alındı. Regülatör üzerine kurulan hareketli bariyer sistemi ile atık ve çöplerin denize karışması önleniyor. Öte yandan hareketli bariyer sistemi, denizlere dökülen atık ve rusubatın etkilerini en aza indirerek su ekosistemine büyük bir katkı sağlıyor. Özellikle deniz kirliliğiyle mücadelede etkili bir çözüm olarak öne çıkan sistem, Aydın bölgesindeki su kaynaklarını koruma adına da önemli bir adım oldu. (iha)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER