Nazilli Ayna Gazetesi

BU ŞEHİRDE KADINLAR HEM SOSYAL HEM ÇALIŞKAN

BU ŞEHİRDE KADINLAR HEM SOSYAL HEM ÇALIŞKAN
368
06 Kasım 2023 - 17:04

Nazilli Belediyesi El Sanatları kursiyerleri tarafından hazırlanan ve binden fazla ürünün yer aldığı ‘Yaşatılan Sanat Eserleri’ sergisi Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın ev sahipliğinde açıldı.

Nazilli Belediyesi El Sanatları Kursu öğrencileri tarafından hazırlanan Yaşatılan Sanat Eserleri Sergisi Lütfi Selek Kültür Merkezi’nde açıldı.

Binden fazla eserin sergilendiği açılış törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, dernek ve STK temsilcileri, kursiyerler ve sanatseverler katıldı.

SÜMERBANK ESERLERİ YENİDEN HAYATA KAZANDIRILDI

Yapılan çalışmalarla Sümerbank eserlerinin yeniden günümüze kazandırıldığını belirten El Sanatları Eğitmeni Filiz Aydın; “Kursiyerlerimizle birlikte kullanılmayan eski eşyaları yeniledik. Sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşan Nazillililerin yenilemek istediği objeleri alıp kursumuzda tekrar kullanılabilir hale getiriyoruz. Sergimizde de Sümerbank’ın eserleri yenilenmiş haliyle yer alıyor. Aynı zamanda sergimizde vitraylar da var. Cam sanatını Nazilli’de ilk biz uyguladık. Bu tarzda meslek öğrenmek isteyenler Nazilli Belediyesi El Sanatları Kursumuza katılabilirler. Bugüne kadar emek veren tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

NAZİLLİ’NİN GEÇMİŞİ ve GELECEĞİ BİR ARADA

Kadınların meslek edinmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanması ve sosyalleşmesi noktasında Nazilli Belediyesi olarak pek çok çalışmaya imza attıklarını kaydeden Kürşat Engin Özcan; “Öncelikle değerli hocamıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Burada 2 bin 350 yıllık seramiklerin tekrar hayata geçirilmesi, Sümerbank eserlerinin Atatürkümüz anısına tekrar hayata geçirilmesi, yüzlerce yıldır vatandaşlarımızın kullandığı mobilyaların, kıyafetlerin günümüze tekrar kazandırılması, güncellenmesi, değerlendirilmesi noktasında çok güzel bir kursumuz var. Ben emeklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Burada Nazilli’nin hem geçmişi hem geleceği var. Nazilli’nin geçmişi geleceği ile birlikte değerlendirildiğinde böylesine güzel eserler ortaya çıkıyor” sözlerini kaydetti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER