Nazilli Ayna Gazetesi

BOZDOĞAN SIRA DIŞI BANKASINA KAVUŞTU

BOZDOĞAN SIRA DIŞI BANKASINA KAVUŞTU
328
06 Ocak 2024 - 12:37

Türkiye’de 1 asır, Aydın’ın Bozdoğan İlçesi’nde ise 53 yıldır hizmet veren İş Bankası, Bozdoğan’da Tarım İhtisas Şubesi’ni hizmete sundu. Sadece bankacılık hizmetleri değil aynı zamanda çiftçi eğitim ve bilgilendirme merkezi gibi hizmet verecek olan banka şubesinden banka müşterisi olsun ya da olmasın tüm çiftçilerin faydalanabileceği belirtildi. Banka şubesinin bir bölümünün kütüphane ve kıraathane olarak hizmet vereceği binada çiftçiler kendi sektörlerine yönelik konularda uzman ekiplerden ücretsiz olarak faydalanabilecek.
İş Bankası, Aydın Bozdoğan’daki Şubesi’ni yeni konsept ve tasarımıyla hizmete açtı. Tarım sektörünün kritik önemi tüm dünyada giderek artıyor ve gıdada arz-talep dengesinin sağlanması gündemdeki yerini koruyor. Tarım sektörünü stratejik öncelikleri arasına alan Türkiye İş Bankası, Manisa Saruhanlı, İzmir-Bayındır, Konya-Karapınar, Antalya-Turunçova’dan sonra Aydın Bozdoğan’da da Tarım İhtisas Şubesini çiftçilerle buluşturdu. Bankacılık hizmetinin yanında çiftçilerin alanlarında karşılaştıkları tarımsal sorunların da çözüm üretileceği şubeden banka müşterisi olup olmadığı bakılmaksızın herkesin faydalanabileceği belirtildi.
“Şubelerimiz, tarım bankacılığı stratejimizin çiftçilerimize açılan yüzü”
Banka şubesinin açılışında konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, dünya genelinde artan nüfusa karşın tarım sektörünün milli gelir ve istihdam içindeki payının azaldığına dikkat çekti. Nüfusu artan Türkiye’de de gıda ihtiyacının karşılanması, katma değerli ürün üretimi ve sürdürülebilir tarımın gittikçe önem kazandığını vurgulayan Yılmaz, tarımsal üretimde maliyetlerin sürekli artması ve düzenli gelir sağlanamaması nedeniyle gençlerin tarıma ilgisinin azaldığını söyledi. Maliyetleri azaltmanın verimliliği artırmaktan geçtiğini belirten Yılmaz, verimliliğin katma değerli üretimle sağlanabileceğini, bunun da ancak teknoloji sayesinde bilimsel temelli bir yaklaşım çerçevesinde girdilerin doğru zamanda doğru miktarda doğru yöntemlerle kullanılmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti.
Sezgin Yılmaz, Tarım İhtisas Şubelerini tarımın dijital dönüşümünün finansmanına odaklanan, finansal danışmanlığın yanı sıra dijital, zirai ve ekolojik alanlarda da bilgiler sunan, sektörün paydaşlarını bir araya getiren bilgi yayım merkezleri olarak gördüklerini vurgulayarak “Şubelerimiz, sadece tarıma özel tasarımlarıyla değil aynı zamanda akademisyenler, tarım ekosistemindeki iş ortakları, tarım teknoloji alanındaki girişimcileri, tarım yazarları, önder çiftçilerin katılımlarıyla düzenlenen etkinliklerle önemli birer çekim merkezi olmasını hedefliyoruz” dedi.
Akçay Nehri’nin suladığı Bozdoğan Ovası’ndaki tarım arazilerinde yürütülen faaliyetler, yatırımların çoğalması ve gelişmiş tarım ekipmanları kullanımının artması neticesinde bölgede ekilebilir alanların genişlediğini, tarımsal verimliliğin ve ürün çeşitliliğinin arttığını belirten Sezgin Yılmaz, “Hayvansal ürün üretimiyle öne çıkan ‘sütün diyarı’ olarak anılan Bozdoğan tarımsal üretimde önemli bir potansiyele sahip” diyerek Tarım İhtisas Şubesi ile bölgeye katkı sağlayacaklarını vurguladı.
“100. yıla 55 şube”
İş Bankası’nın tarıma bakışının finansmandan ibaret olmadığını belirten Yılmaz, “Çiftçilerimizin finansal olarak desteklenmesinin yanı sıra yenilikçi tarım yöntemlerinden, teknolojinin son imkanlarından faydalanması, bu yolla verim artışı sağlanması, üretim maliyetlerinin azaltılması sürdürülebilir tarımsal üretim ve çiftçilerimizin sürdürülebilir gelir elde etmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu anlayışla Tarım İhtisas Şubelerimizin sayısını 2023 yılında 24’e çıkarmıştık. Bankamızın 100. yaşını kutlayacağımız 2024 yılında ise bu sayıyı 55’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Açılışın ardından tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, çiftçilerle bir araya gelerek soruları yanıtladı.
Çiftçilere gün boyu çay ve kahve servisinin de yapıldığı İş Bankası Bozdoğan Tarım ve İhtisas Şubesi açılışın ardından faalİyetlerine başladı. Bölge çiftçisi adeta kıraathane ortamında bir yandan bankacılık işlemlerini sürdürürken diğer yandan çayını yudumlayıp ihtiyaç duyduğu alanda bilgi toplamanın keyfini yaşıyor. (iha)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER