Nazilli Ayna Gazetesi

BERBERLER DESTEK BEKLİYOR

BERBERLER DESTEK BEKLİYOR
923
21 Mart 2020 - 17:11
Korona Virüs (Kovid-19) salgınından; vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetlerini bugün saat 18.00 itibariyle durdurma kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda; korona virüse karşı alınan tedbirlere ilave olarak bir genelgeyi daha valiliklere gönderdi.

Bu kapsamda genelge ile vatandaşların bir arada bulunmaları ve yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle virüsün yayılımının artmaması için; berber, güzellik merkezi, kuaför gibi işyerlerin faaliyetleri bugün 18.00 saati itibariyle geçici süreliğine durdurulacak.

“BİZDE BU KARARI BEKLİYORDUK”

Bu konuyla ilgili Nazilli’de berber işletmeciliği yapan Ferhat Yüksekbağ gazetemize verdiği röportajda, “Bütün berberler olarak zaten bu kararı bekliyorduk. Böyle bir karar olmasaydı, Pazartesi günüden itibaren kendi inisiyatifimizle kapatabileceğimizi oda başkanımızda bize söylemişti. Ama bakanlığımız açıkladı. Bizim içinde iyi oldu. İnsan sağlığı her şeyden önemli.” dedi.

“DEVLETİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Bu süreçten devletten de destek beklediklerini belirten Yüksekbağ, “Bizimde sabit giderlerimiz var. Elektrik, su, dükkanımız zaten belediye dükkanı buranın kirası ve bağkur gibi sabit giderlerimiz var. Kapalı kaldığımız süre boyunca hazırdan yiyeceğiz. Bu süreç ne kadar sürecek o da belirsiz. O yüzden devletimizden destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER