Nazilli Ayna Gazetesi

Başkan Erden, Çiftçi Örgütleri Koordinasyon Toplantısına Öncülük Etti

Başkan Erden, Çiftçi Örgütleri Koordinasyon Toplantısına Öncülük Etti
198
21 Haziran 2023 - 11:06

Selden zarar gören üreticimize devlet destek vermelidir

Aydın’ın Yenipazar ilçesinde çiftçi örgütleri temsilcilerinin katıldığı ‘Çiftçi Örgütleri Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantının ilk gündem maddesini ilçede yaşanan su baskınları oluşturdu.

Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden’in seçilmesinin ardından başlayan ‘Çiftçi Örgütleri Koordinasyon Toplantısı’ son olarak Salı günü gerçekleştirildi. Belediye Encümen Toplantı Salonunda yapılan toplantıda ilk konuşulan konu, yaşanan su baskınları oldu. Olası baskınları önlemek için çok ayaklı köprülerin acilen yenilenmesi, yıkılan dere duvarlarının onarılması,  Karaçakal Mahallesi sınırları içerisinde (Kocaderenin üstünde) bir gölet yapılması ve derenin Menderes nehri ile birleştiği yere kadar olan kısmın duvarlarının yapılması için yeniden ilgili kurumlara başvurulmasına karar verildi.

Toplantının ikinci gündem maddesini Çiftçi Malları Koruma (ÇMK) Başkanlığı oluşturdu. ÇMK’nın görev ve yetkileri ile ilgili hususlar görüşüldü. Ardından ilçe merkezi ve mahallelerde bulunan meralar konusunda Belediyenin yaptığı çalışmalar anlatıldı. Belediye Başkanı Yüsran Erden de meraların hayvan beslenme giderlerini düşürdüğünü, geçen 4 yıl  içinde mera alanlarındaki işgali önleme, mera alanlarının etrafına çit çekilmesi ve otlanması konusundaki çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

Toplantının son bölümünde ise çiftçi örgütleri temsilcileri, üreticilerin yaşadığı sorunları dile getirdi. Bunların başında TMO’nun ilçeye gelmesi için özellikle bir deponun yapımı, depo için bir alanın belirlenmesi ve yapılması hususunda görüşler dile getirildi.

Alınan kararlar doğrultusunda çalışmalara başladık’

Toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, “Göreve geldiğimizden beri Çiftçi örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek ‘Çiftçi Örgütleri Koordinasyon Toplantıları’ yapıyoruz. Önceden kararlaştırılan ve Pazar günü yaşanan su baskının ertesine denk gelen bu toplantıda ana gündem maddesi sel yüzünden alınması gereken tedbirler oldu. 2013 ve 2021 yıllarında DSİ’ye yaptığımız başvuruların yenilenmesine karar verdik. Bunlar çok ayaklı köprülerin acilen yenilenmesi, Karaçakal Mahallesi sınırları içerisinde (Kocaderenin üstünde) bir gölet yapılması ve derenin geri kalan duvarlarının yapılması için yeniden ilgili kurumlara başvurulması idi” dedi.   

Başkan Erden, “Bu tür toplantıların çiftçi örgütlerimizin temsilcileri ile bir araya gelerek üreticilerin sorunlarını koordinasyon içinde çözme konusunda işe yaradığını görüyoruz. Sel baskınından ötürü yaklaşık bin dekar alanda çilek, sebze ve mısır üreticileri zarar görmüştür. Devletimiz üreticisine sahip çıkmalı ve zararını telafi etmelidir. Toplantıya katılan tüm örgüt temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER