Nazilli Ayna Gazetesi

Aydın Valiliği Arkeolojik Çalışmalara Büyük Destek Sağlıyor

Aydın Valiliği Arkeolojik Çalışmalara Büyük Destek Sağlıyor
236
14 Ağustos 2023 - 9:51

Aydın Valiliği, Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy’un talimatlarıyla, il genelinde yürütülmekte olan arkeolojik kazı çalışmaları ve yüzey araştırmaları için toplam 2 milyon 450 bin TL kaynak sağladı. Kentin geçmişinin korunması ve Aydın’ın kalkınmasına katkı sağlayacak turizm faaliyetlerine olanak tanıyan çalışmalara ayrılan bütçe her sene artırılıyor.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Aydın’da, arkeolojik kazı çalışmaları ve yüzey araştırmaları devam ederken Aydın Valiliği de çalışmalara destek sağlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl da Aydın’da yürütülen kazılara ve yüzey araştırmalarına destek olduklarını belirten Vali Sayın Hüseyin Aksoy, bu yıl da aynı şekilde desteklerini sürdürüyor.

Aydın Valiliği’nden turizme 2 milyon 450 bin tl rekor kaynak

Daha fazla turisti Aydın’a çekme açısından önemli bir protokole imza atan Aydın Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, il genelinde devam eden 8 kazı çalışması için 250şer bin, 2 yüzey araştırması için 150şer bin, 1 adet kurtarma çalışması için 150 bin tl destek verdi.

Aydın Valiliği, kültürel değerlerimizin daha hızlı bir şekilde ortaya çıkarılması ve korunması amacıyla hem ülke ekonomisinin hem Aydın’ın gelişmesine katkı sağlayacak boyuta getirilmesi için kazı çalışmalarına destek sağlamaya devam ediyor.

Vali Sayın Hüseyin Aksoy, geçtiğimiz yıl Aydın’daki kazı çalışmalarına ve yüzey araştırmalarına toplam 1 milyon TL kaynak sağlayarak kazı çalışmalarının daha verimli bir hale dönüşmesi konusunda katkıda bulunduklarını, bu yıl da yine benzer bir çalışmayı hedeflediklerini belirtti. Aydın Valiliği, toplam tutara bakıldığında 2 milyon 450 bin liralık katkıyı kazılara verecek.

Aydın Valiliği tarafından aktarılan kaynak ile yürütülecek olan kazı çalışmaları Aydın’ın turizm gelirlerinin artırmasını hedefliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER