Nazilli Ayna Gazetesi

AYDIN AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI

AYDIN AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU BASIN AÇIKLAMASI
1.432
18 Ekim 2022 - 13:14

15 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 15:00’de Aydın Adnan Menderes Stadı 1 Nolu sahada oynanan Demirci Gençlik ve Spor – Aydın Sportif Spor müsabakasının ilk yarısında Demirci Gençlik ve Spor Kulübü oyuncularından Hüseyin KAYA saha içerisinde aniden yere yığılmıştır ve aynı anda derhal ambulansa haber verilmiştir. Bu müsabakada görevli sağlık personeli sporcunun yanına giderek gerekli müdahaleyi yapmıştır, ancak sporcunun durumunun ciddi olduğu düşünülerek ambulans beklenmeden ivedi bir şekilde araçla Aydın Atatürk Devlet Hastanesine götürülmüştür. Çağırılan ambulans sporcunun hastaneye götürülmesinden bir süre sonra stada intikal etmiştir. Hastaneye kaldırılan sporcu hastaneden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine sevk edilerek yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır.

Aydın İli genelinde 17 ilçede hafta sonu ve hafta içi Futbol Sahalarında ve Spor Salonlarında İl Sağlık Müdürlüğü emrinde görevli ambulans sayısından daha fazla Amatör müsabaka oynanmakta olduğu da bir gerçektir. Federasyonumuzun Aydın İl Sağlık Müdürlüğüne 03.04.2018 Tarih ve 2018-014 Sayılı yazıları ve 30.04.2019 Tarih ve 2019-15 Sayılı yazıları ile amatör müsabakalarda ambulans görevlendirilmesiyle ilgili talebimiz üzerine gelen cevabi yazılarında (06.04.2018/71063903-319 ve 02.05.2019/71063903-903.07.01) organizasyonun gerçekleştirileceği alandan 112 Acil Çağrı Merkezine aramamız durumunda gerekli Acil Sağlık Hizmeti verileceği bildirilmiştir. Diğer yazıda Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 06.05.2013 Tarih ve 99050341\301.99\2932 Sayılı Müsteşarlık olurunda İl Sağlık Müdürlüğü emrinde görev yapan istasyonlar İlin nüfus dağılımı, vaka sıklığı ve bölgenin risk analizine göre planlanmakta ve hizmet vermektedir. Spor karşılaşmaları ve benzeri etkinliklerde muhtemel yaşanabilecek acil durumlar için tedbir amaçlı ambulans bekletilmesi; o an yaşanmakta olan diğer acil vakalara ambulans hizmet sunumunda gecikmelere yol açarak istenmeyen sonuçların yaşanmasına neden olabileceği bildirilmiştir ve bu nedenle ambulans talebimiz kanun ve yönetmelikler gereğince mümkün görülmemiştir. Ayrıca Aydın İl Sağlık Müdürüne Yönetim Kurulu olarak yaptığımız ziyarette özellikle ambulans konusu tekrar dile getirilmiş, İl Sağlık Müdürü tarafından Adnan Menderes Stadı konumunun iki Devlet Hastanesinin tam ortasında olması nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezinin aranması durumunda ambulansın çok kısa sürede stada intikal edeceği söylenmiştir.

 Tüm Amatör Spor camiasına düşen görev sporcumuzun iyileşmesi için dua etmek, ailesine de manevi anlamda destek olmak ve üzüntüsünü paylaşmaktır. Bizde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak yaşanan olaydan büyük üzüntü duyduğumuzu ve üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizin bilinmesini isteriz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER