Nazilli Ayna Gazetesi

ADÜ’DEN AİLE YALNIZLIĞINA DESTEK PROGRAMI

ADÜ’DEN AİLE YALNIZLIĞINA DESTEK PROGRAMI
352
06 Aralık 2023 - 11:41

Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Aydoğan’ın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK ARDEB 1001 programı tarafından desteklenen ‘Çoklu Zorluk Yaşayan Ailelerin Güçlendirilmesi kapsamında Aile Yılmazlığına Yönelik İşbirlikçi Araştırma Örneği” başlıklı projenin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, 1 Aralık 2023 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Aydın Bey Salonu’nda gerçekleşti. 

Toplantıya; Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu, proje danışmanlarından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Özbay, proje araştırmacılarından Prof. Dr. Yalçın Özdemir ve Doç. Dr. Gökhan Aksu olmak üzere, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, Efeler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Eralp Atay,  Efeler Belediyesi Ekonomik Sosyal ve Kültürel Araştırma Merkezi ve Kadın-Aile-Çocuk Psikososyal Destek Merkezi çalışanları, farklı kurum ve kuruluşlarda görev yapan psikolojik danışmanlar, psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

Proje tanıtım ve bilgilendirme toplantısının açılış konuşması Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Karasakaloğlu tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Yaşar Özbay’ın “Toplumsal Yılmazlığı Geliştirmede Aile Güçlendirme” temasını içeren sunumuyla devam eden toplantıda, Doç. Dr. Didem Aydoğan 1 Kasım 2022 tarihinden bu yana proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalardan, projenin öneminden ve 1 Mayıs 2025’e kadar yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Proje çalışması birlikte üretim yaklaşımıyla yürütülmekte ve bu kapsamda Dr. Eralp Atay, uygulayıcı topluluktan Uzman Sosyolog Aynur Çam, Psikolog Aslı İlayda Kök ve Aile Topluluğundan Şennur Efe; toplumda aile yılmazlığını geliştirmenin ve güçlendirmenin önemini içeren konuşmalar gerçekleştirdi.

İşbirlikçi araştırma yaklaşımına dayalı olarak yapılandırılan bu proje çalışması; düşük ekonomik gelirden dolayı çoklu zorluk yaşayan ailelerde kültüre özgü bir “aile yılmazlık modeli” geliştirmeyi amaçlıyor. Özellikle de Aydın ilinde bulunan ailelerin mikro ve makro düzeyde ihtiyaçlarını inceleyen bu proje çalışması, geliştirmeyi amaçladığı modelle birlikte aileleri güçlendirmeyi hedefliyor.

Program, emeği geçenlere ve katılım gösterenlere teşekkür edilmesinin ardından program sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER