Nazilli Ayna Gazetesi

7,4 ŞİDDETİNDE DEPREM GERÇEKLEŞTİ

7,4 ŞİDDETİNDE DEPREM GERÇEKLEŞTİ
900
06 Şubat 2023 - 9:50

Türkiye sabah saatlerinde deprem haberiyle sarsıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7,4 şiddetinde deprem gerçekleşti. Deprem Hatay, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis olmak üzere 10 ilde hissedildi.

Yaşanan korkunç depremde AFAD’ın açıklamasında SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre “76 vatandaşımız hayatını keybetmiş, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kilis’te 440 vatandaşımız yaralanmıştır.” bilgisi verildi.

 Deprem sonrasında en büyüğü 6,6 şiddetinde olmak üzere 42 artçı deprem yaşandı.

 Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında depremin seviyesi 4. seviye olarak ilan edilmiş olup illerimizde ve Başkanlık AFAD merkezinde tüm afet grupları toplanmıştır. Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde ERCC üzerinden kentsel arama ve kurtarma alanında uluslararası yardım çağrısında bulunulmuştur. Bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere; Kahramanmaraş’a Kayseri Valisi, Hatay’a Mersin Valisi, Gaziantep’e Mardin Valisi, Adıyaman’a Tunceli Valisi, Osmaniye’ye Bingöl Valisi ve Malatya’ya Sivas Valisi görevlendirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığı tarafından bölgeye yönlendirilen ekipleri taşımak üzere 2 adet uçak görevlendirilmiştir. Tüm il AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiş olup arama ve kurtarma başta olmak üzere tüm ekipler bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER