Nazilli Ayna Gazetesi

BAŞKAN ERDEN’DEN KAMUOYU AÇIKLAMASI

BAŞKAN ERDEN’DEN KAMUOYU AÇIKLAMASI
200
26 Nisan 2023 - 10:29

Geçtiğimiz günlerde Yenipazarda turunçların sokağa dökülmesiyle ilgili haberlere karşı Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden kamuoyu açıklaması yaptı.

Başkan Erden yaptığı açıklamada “Haberde bahsi geçen caddelere dökülen turunçların değerlendirilmemesi söz konusu değildir. Belediyemiz düzenli periyotlarla ilçedeki tüm turunçları toplayarak pideci esnaflarımıza, kadın kooperatifimize ve kadın girişimcilere ücretsiz vermektedir.” ifadelerini kullandı. Başkan Erden’in açıklaması şu şekildedir;

KAMUOYUNA!

Geçtiğimiz günlerde bazı haber sitelerinden üzülerek okuduğumuz “Yenipazar’da turunç tepkisi” başlıklı haber için bu açıklamayı yapma gerekliliği doğmuştur.

İlçemiz pidesiyle ünlü, kültürel ve doğa mekanları ile misafir alan bir Cittaslow şehridir. Misafirlerimizin ilçemizde daha fazla kalmalarını sağlamak bu sebeple de ziyaret edilebilecek mekanları artırmak için çalışmalarımız sürmektedir. Yine pidemizi tanınır kılmak, misafirlerimize lezzet konusunda farklı tatlar deneyimlendirmek için de geçen sene ‘turunç ekşisi’ hazırlatarak pideci esnaflarımıza ücretsiz dağıtılmıştır.

Haberde bahsi geçen caddelere dökülen turunçların değerlendirilmemesi söz konusu değildir. Belediyemiz düzenli periyotlarla ilçedeki tüm turunçları toplayarak pideci esnaflarımıza, kadın kooperatifimize ve kadın girişimcilere ücretsiz vermektedir. Öte yandan yere dökülen, çürüyen veya zarar gören turunçları da toplamaktayız. Bunları kadın kooperatifimiz ve kadın girişimciler gerekli işlemleri yaparak reçel ya da ekşi yapımında kullanmaktadır.

Geçen hafta turunçları toplamamıza rağmen havanın yağışlı olması ve ardından fırtınanın gelmesiyle turunçlar yeniden caddelere dökülmüştür. Haberde kullanılan fotoğraflar da bu döneme denk geldiği için turunçların değerlendirilememesinden dert yanılmaktadır. Kısaca belirtmek gerekirse, turunçları gerek ağaç başından gerekse de yerden toplayarak değerlendiriyoruz, üretime kazandırıyoruz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER