Nazilli Ayna Gazetesi

“BİR UMUTTUR İNSANI YAŞATAN” DİYEREK DESTEK OLDULAR

“BİR UMUTTUR İNSANI YAŞATAN” DİYEREK DESTEK OLDULAR
514
20 Mayıs 2019 - 17:32

CHP Nazilli İlçe Örgütü, Adnan Menderes Üniversitesi’nde hayata tutunmak için ilik nakli bekleyen kan kanseri Ebru Çelen ve babası Yılmaz Çelen’e uygun donörün bulunması için ‘BİR UMUTTUR YAŞATAN İNSANI’ diyerek kampanya başlattı.

Ebru Çelen ve babası Yılmaz Çelen binlerce insanla aynı kaderi paylaşan iki isim. Geçtiğimiz haftalarda aynı hastane odasında kalan baba-kız Türkiye’ye çağrıda bulunmuş, konunun hassasiyeti için kök hücre bağışının önemine dikkati çekmişti. Baba-kız için önce Ebru’nun okul arkadaşları bir kampanya gerçekleştirdi. Ardından da Nazilli’den bir ses geldi. CHP Nazilli İlçe Örgütü üyeleri, hem Ebru ve babası için hem de onlarla aynı kaderi paylaşan binlerce insan için harekete geçti. Nazilli Belediye Meydanında kurulan Kızılay çadırına giderek kök hücre bağışında bulunan üyeler, şimdi kök hücrelerinin şifa bekleyen hastalara uymasını bekliyor.

CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, “Türkiye’de 10 bini çocuk olmak üzere 20 bine yakın ilik nakli bekleyen hasta var. Tüm hastalar, bizlerden gelecek herhangi bir uygun donörle hayata tutunacak. Onlara umut olmak için elimizden geleni yapacağız. Dünyadaki hiçbir şey bir insan hayatından daha önemli değil. Yapacağımız 10 dakikalık bir işlemle bir cana can katabiliriz. ‘Bir umuttur yaşamak’ diyerek çıktığımız bu yolda tüm halkımızı, başlattığımız kan bağışı kampanyasına destek vermeye bekliyoruz” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li meclis üyesi Mert Öreroğlu da kampanyada yer aldı. Paylaşmanın önemine dikkati çeken Öreroğlu, “Yaşam hakkı bir insanın en kutsal hakkı. Bu kan bağışıyla inşallah donör olmak hepimize nasip olur. Bir can kurtarıp Ebru ve babası gibi ilik nakli bekleyen bir hastaya bile umut olabilsek dünyanın en mutlu insanı oluruz. Nazilli halkı başta olmak üzere birçok insanı kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

Başta Ebru ve babası olmak üzere ilik nakli bekleyen binlerce insan için başlatılan kampanyanın 5 gün süreceği öğrenildi. Kampanyaya 18-50 yaş arası, kronik rahatsızlığı olmayan tüm vatandaşların katılması bekleniyor. Bağış yapmak isteyenlerinse kimlikleri ile birlikte Nazilli Belediye Meydanındaki Kızılay çadırına gelmesinin yeterli olacağı belirtildi.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER