Nazilli Ayna Gazetesi

23 NİSAN’A YAKIŞIR KORTEJ

23 NİSAN’A YAKIŞIR KORTEJ
1.216
23 Nisan 2020 - 23:23
Nazilli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı muhteşem bir korteje sahne oldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma yasağı kısıtlamasından dolayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl evlerde kutlandı. Tüm yurtta olduğu gibi Nazilli’de de evlerin balkon ve camları Türk bayrağı, Atatürk posterleri ve balonlarla süslendi.
23 Nisan etkinlikleri koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında sabah saat 09.00’da Nazilli İstasyon Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Ardından saat 15.00’da ise Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan eşliğinde, Nazilli Emniyet Müdürlüğüne bağlı araç ve motorize ekipleri, Nazilli Jandarma Komutanlığına bağlı araç ve motorize ekipleri, Nazilli Belediyesine bağlı ekipler ve vefa destek ekiplerinden oluşan araç konvoyu kortej halinde Nazilli sokaklarını dolaşarak evlerinde kalan vatandaşlara ve çocuklara bayrak dağıttı. Nazilli Belediyesi önünde başlayan 23 Nisan korteji, Aşağı Nazilli, Çapahasan Mahallesi, Devlet Karayolu üzeri, Yeşil Mahalle, Atatürk Bulvarı, Ordu Caddesi, Zafer Mahallesi, Pınarbaşı Mahallesi, Hürriyet Caddesi güzergahlarını gezerek son olarak tekrar Belediye meydanında son buldu.

Gerek evlerinin balkonlarından gerekse kapı önlerinde hem vatandaşlar hem de çocuklar bayraklar sallayarak, evde kalarak geçirdiğimiz 23 Nisan bayramını büyük bir coşkuyla kutladı. Kortej yol boyunca Vefa Destek ekiplerince vatandaşlara bayrak dağıtılarak devam etti.

Düzenlenen 23 Nisan kortejinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, ”Biz bu sene tüm resmi bayramlarımız için ciddi hazırlıklar yapmıştık. Ancak dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından dolayı ülkemizde de tedbirler alındı. Devletimizin aldığı tedbirlerin uygulanması kapsamında üstümüze düşen görevleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Bugün Nazilli’de yaklaşık 2 saattir dolaşıyoruz insanların coşkusunu, heyecanını yüreklerindeki sevgiyi ve gözlerindeki ışığı hep beraber gördük. Büyük bir coşkuyla evlerinden bayrak sallayarak eşlik ettiler. Bu millet iyi günleri de kötü günleri de beraber aşmıştır. Bugün bunun örneğine hep beraber şahit olduk. Tüm devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Kolluk kuvvetlerimiz ile hep beraber hareket ederek bugün birlik beraberliğimizi tekrar gösterdik. Zor günleri hep beraber aşacağız” ifadelerini kullandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER