Nazilli Ayna Gazetesi

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi %62,5

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi %62,5
1.205
27 Ekim 2022 - 14:31

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu yılın son enflasyon raporu sunumunda enflasyon beklentisini açıkladı.

Kavcıoğlu’nun bilgilendirme toplantısında sunduğu 2022’nin son çeyreğine ait enflasyon raporuna göre “Enflasyon tahmin aralığımızın orta noktaları 2022 sonunda yüzde 65,2, 2023 sonunda yüzde 22,3 ve 2024 sonunda yüzde 8,8 seviyelerine tekabül etmektedir.” ifadelerini kullandı.

TCMB Başkanının açıklamalarında “2023 yılına ilişkin büyüme tahminleri önceki rapor dönemine göre küresel ölçekte önemli ölçüde aşağı yöne güncellenmiştir. Küresel risklerin önümüzdeki dönemde de devam etmesi ve önümüzdeki yıl büyümeleri daha çok etkilemesi bekleniyor. Üretim kapasitesi risk altında olan Avrupa ülkeleri için tahmin güncellemeleri daha belirginleşti.” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER