Nazilli Ayna Gazetesi

YAZI & YORUM

YAZI & YORUM
862
10 Ocak 2021 - 17:12
GÜLE GÜLE 2020
HOŞ GELMEDİN 2021

Oldukça sıkıntılı geçen bir yılın ardından yeni yıla girdik. Zor bir süreç geçirdiğimiz, 2020 yılında hastalık, eğitim, ekonomi, maddi ve manevi hayatımızda büyük değişim ve değişiklikler getirdi. Bir virüs nelere kadirmiş onu anladık milletçe, ülkece ve tüm dünyaca.

Virüsü anlatayım, ekonomimizi yazayım, kepenk kapatanları mı sayayım, virüs yüzünden ahirete gidenleri mi rahmet okuyayım, bilemedim. Gerçekten çok zor bir süreç geçirdik. İlk defe bayramlaşamadık. İki yabancı, dört yabancı olduk. Ailemizle aynı evde küs gibi yaşamaya mecbur kaldık. Hem vakit hem de Cuma namazların icra edemedik. Şehirlerarası yolculuklarımız iptal oldu. Aile, akraba, eş ve dost ziyaretlerimiz son buldu. Bunların yanında tirajı komik olaylarda yaşadık. Aynı evde yaşayan bir aile dışarıya arabayla gittiği zaman araç içinde çapraz oturma dersiniz, aracın içinde virüs volta atıyor, tek başımıza dahi yolculuk yapsak maske takmak zorundayız. Ne me lazım VİRÜS araç içindedir. Saat 21.00’dan sonra hareketli hale geliyormuş, dikkat etmek lazım. Saat 21.00’e kadar aktif olmayan virüs 21.00’den sonra bulaşıcı hale geliyor. Bunlar sadece deve kulak kalanlar. Kendimi bir anda 2000’li yılların başında hissetim. Neden mi bankada kuyruk, telefon, su, elektrik, doğalgaz faturası ödemesi yapacağız, ne kadar kurum varsa hepsinde kuyruk var. Hani diyoruz ya sosyal mesafemizi dikkat edelim, kuyruklarda neredeyse iç içe birbirimize gireceğiz, kavga, tartışma, ağız dalaşı da cabası…

Kadir Mevlam hiçbir şeyi boşuna insanoğluna vermez. Sebepsiz hiçbir şey yoktur. Virüsün akabinde ülkemizi ve dünyayı bekleyen en büyük sorunlardan biri de KURAKLIK. Hayatın olmazsa olmazı SU’yu iktisatlı kullanacağımız bir döneme giriyoruz. Yemede, içmede, temizlik de bilimum her yerde tasarruflu kullanmalıyız. Barajlarımız boş. Mevsim kurak gidiyor. Bölgemiz için yağmur az, kar yok denecek kadar. Allah rahmetini üzerimizden esirgemesin. Ömrümde ilk defa bir Aralık ayı 17-19 derece olarak seyrediyor. Hayrı alamet değil. Ocak ayı da keza aynı şekilde.

2021 hoş mu girdik, boş mu girdik, bilmem ama her insanın 2020 muhasebesini iyi bir analiz yapması gerekir. 2020 hayatımıza neler kattı neler aldı, neler aldı, madden, manen, irdelememiz lazım.

2021 ilk gol sesi geldi. Başladı yine erken seçim nidaları. Tamam piyasa güllük gülistanlık değil ama, erken seçim hem ülkemiz, hem de esnaf, Kobi, reel sektör için tam bir enkaz olur. Adam dükkan kapatmış borcunu ödemeye gücü yok, siftah yapmamış bir hafta, bir ay, evine ekmek götürememiş, seçimden bahsediyorsunuz. Bu erken SEÇİMCİLER devletin havaya atılacak çok parası varmış gibi görüyorlar, anlamadım. Tavuğun hikâyesi aklıma geliyor, zannımca bu tavuklar aç kalınca ne yapacaklarını bilemediler. Darı ambarını para ambarı olarak görüyorlar galiba.

Paşa efendi kendini 1960 ya 1980 yılında görüyor. Sizin zihniyetiniz bir asırdan fazla hep bu şekilde çalışıyor. Haddinizi biliniz. Darbe kelimesini duymak bile istemiyorum. Allah bir daha yaşatmasın dileğimiz ama 15 Temmuzda yarım kalan hesabınızı tamamlarız. Bilginize.

2021 ilk önce sağlık getirsin, sonrasın hikaye.

Her şey gönlünüzce olsun.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER