Nazilli Ayna Gazetesi

ÜRETİCİYE SIFIR FAİZLİ MAKİNE ALMA İMKANI

ÜRETİCİYE SIFIR FAİZLİ MAKİNE ALMA İMKANI
536
25 Nisan 2019 - 9:50

ÖRKOOP Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, DenizBank ve sektörde kendini ispatlamış firmalar ile girdi maliyetlerinden yakınan çiftçiye ekipman desteği sağlamak adına protokol yaptı.

Nazilli’de 1979 yılında 7 üretici ile kurulan ÖRKOOP Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, DenizBank ve makine tedarikçileri; Kuyucak Eren Tarım, Nazilli Uğur Tarım, Aydın Altıntaş Tarım Makinaları, Özen Ziraat Aydın arasında 12 ay vade ile sıfır faizli alım protokolü yapıldı.

Çiftçi kart kullanan üyelerin yararlanabileceği anlaşma dahilinde tarım aletleri ile ekipmanları alımında bu firmalardan alışveriş yapacak olan üreticiye 12 ay taksit ve sıfır faiz imkanı sağlanacak. Anlaşmanın lansmanı için ÖRKOOP Nazilli Şubesinde bir araya gelen DenizBank yetkilileri ve firma temsilcileri basının karşısına geçti. Lansmana; ev sahibi ÖRKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Önal’ın yanı sıra Denizbank Tarım Bölge Sorumlusu Oral Kayralı, DenizBank’ın Nazilli Şube Müdürü Sadık Ersöz, Kuyucak Şube Müdürü Emrah Özalp, Yenipazar Şube Müdürü Savaş Atçalı, Aydın Bulvar Şube Müdürü İsmail Akbağ, Köşk Şube Müdürü Mehmet Yılmaz ve firma temsilcileri katıldı.

ÜRETİCİYE EKİPMANINI YENİLEME İMKANI

DenizBank Nazilli Şube Müdürü Sadık Ersöz, şimdiye dek Çiftçi Kart ile akaryakıt, gübre, yem ve tohum gibi desteklemelerde bulunduklarını anımsatarak, “Girdi maliyetlerinin arttığı bir dönemdeyiz ve üretici destek bekliyor. Bu atmosferde girdi maliyetlerini bile karşılamakta güçlük çeken üretici, arazisini işleyebilecek, ekipmanını yenileyebilecek gücü kendinde bulamıyor. Bu noktada biz DenizBank olarak makine ve ekipman alımında anlaştığımız firmalarla 12 ay taksit imkanı ve sıfır faizle makine ekipman finansı sağlayacağız. Üretici de maliyetini sabitleyerek ekipmanını yenileme imkanı bulacak. Bu protokol özellikle ÖRKOOP ve üretici ortaklarına katkı sağlayacak, maliyetlerini düşürecek” dedi.

“EN BÜYÜK SORUNU GİRDİ MALİYETİ”

ÖRKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Önal da girdi maliyetlerindeki artışa dikkati çekerek, “Üreticilerimizin şu an en büyük sorunu girdi maliyeti. Biz de ‘bu maliyetleri düşürebilecek ne yapabiliriz’ dedik. Üretime şimdiye kadar destek verdik. Bugün de DenizBank üretici kartı üzerinden makine ekipman desteği verme yolunda protokol yaptık. 12 eşit taksitle sıfır faizli alım imkanı sunduk” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİYE CAN SUYU OLACAK

Firma yetkilileri ÖRKOOP Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Önal ve DenizBank yetkililerine teşekkür ederek yapılan anlaşmanın ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Yetkililer, üretici açısından can suyu olacak desteklerin yerinde kullanılması halinde amaca hizmet edileceğini kaydetti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER