Nazilli Ayna Gazetesi

Türkiye Ekonomisi Yüzde 3,9 Büyüdü

Türkiye Ekonomisi Yüzde 3,9 Büyüdü
1.230
30 Kasım 2022 - 11:19

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 3,9 büyüdü. TÜİK bu yılın üçüncü çeyreğinde gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarını açıkladı.

Anketlerde beklentiler yüzde 4 seviyesinde bekleniyordu. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,5, ikinci çeyreğinde ise 7,6 büyüme kaydetmişti.

TÜİK’ten yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi.  “GSYH’yi oluşturan faaliyetler incelendiğinde; 2022 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki yıla göre zincirlenmiş hacim endeksi olarak; finans ve sigorta faaliyetleri %21,6, bilgi ve iletişim faaliyetleri %13,9, mesleki, idari ve destek hizmet faaliyetleri %12,6, kamu yönetimi, eğitim, insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri %7,6, hizmet faaliyetleri %6,9, diğer hizmet faaliyetleri %4,9, gayrimenkul faaliyetleri %4,1, tarım, ormancılık ve balıkçılık %1,1 ve sanayi %0,3 arttı. İnşaat sektörü ise %14,1 azaldı.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER