Nazilli Ayna Gazetesi

52 Maddelik Torba Yasa Teklifi Kabul Edildi.

52 Maddelik Torba Yasa Teklifi Kabul Edildi.
596
18 Ekim 2022 - 10:14

Ekonomik düzenlemeleri içeren 52 maddelik torba yasa teklifi meclis komisyonunda kabul edildi.

Teklifte Covid-19 döneminde verilen maske takmama cezaları silinecek. KYK Kredi faizleri ödenmeyecek, 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılacak. İşverenin çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden sayılmayacak.

Torba Yasası Teklifinde Neler Var ?

  • Yenilebilir Enerjide Vergi Muafiyeti Yükseliyor

Kabul edilen kanun teklifine göre yenilebilir enerji muafiyetinde 25 kilovattan 50 kilovata çıkıyor.

  • Yemek Paralarının Nakit Ödenmesi Halinde Vergiden İstisna Olacak

İşveren yemek verilmeyen durumlarda çalışanlara verilen günlük 51 TL’yi aşmayan yemek paraları vergiden istisna olacaktır. Ayrıca işverenlerin çalışanlarına 1000 TL’ye kadar elektrik, su, doğalgaz giderlerinin ödenmesi menfaatler gelir vergisinden istisna edilecek ve bu ödemelerin sigorta prim kesintisine tabi tutulmaması sağlanacak.

  • Maske Cezaları Siliniyor

Covid-19 salgınını önlemek amacıyla alınan tedbirlerin ihlal edilmesi sebebiyle vatandaşlara kesilen maske takmama cezası silinecektir.

  • KYK Kredi Faizleri Silinecek

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurt Hizmetleri Kanunu’nda yapılan değişikle, öğrenim kredi alan öğrencilerin borçlarının sadece anaparasını ödeyecektir.   

  • 2 Bin TL ve Altındaki İcra Borçları Sonlandırılacaktır.

 Büyük bir bölümü kısmı temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi abonelik sözleşmelerinden kaynaklanan küçük tutarlı borçların icra takiplerinin sonlandırılması ve bu alacakların ‘değersiz alacak’ kategorisine alınması ve işletme kayıtlarından çıkarılabilmesi sağlanıyor. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER