Nazilli Ayna Gazetesi

Ticaret Bakanlığı Efsane Cuma İçin Kılavuz Yayınladı

Ticaret Bakanlığı Efsane Cuma İçin Kılavuz Yayınladı
256
28 Ekim 2022 - 10:33

Ticaret Bakanlığı’nın Efsane Cuma İndirimleri adıyla internet üzerinden yapılan satışlarla ilgili mağduriyetleri gidermek amacıyla yayınladığı kılavuzda indirim kapsamında olan kampanyalar da yer aldı.

Tüm dünyada Kasım ayında gerçekleşen Efsane Cuma indirimleri insanları alışverişe yönlendiriyor. Bakanlığın yayınladığı kılavuzda indirim sürecinde olan bir ürünün 30 gün içinde uygulanan en düşük fiyatı ve bir önceki fiyatı da tüketicilerle paylaşmak zorunda olacak.

İndirimli satışlarda kapsamı belirten ifadelere okunabilir şeklinde yer verilecek. “3 al 2 öde”, “1 alana 1 bedava”, “2. ürüne yüzde 20 indirim” gibi koşullu satışlar indirim kapsamında değerlendirilmeyecek.

İndirim kartları ve kuponlar gibi uygulamalar da indirimli satış olarak kabul edilmeyecek.

Taksitli satış reklamlarında, toplam fiyat, taksit sayısı ve taksit tutarının birlikte gösterilmesi zorunlu olacak.

Özellikle çocukları hedef olan kampanya indirimlerde malın fiyatının düşük olması anlaşılması için “yalnızca” ve “sadece” gibi ifadeler kullanılmayacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER