Nazilli Ayna Gazetesi

SULTANHİSAR KIZ YURDUNDA KIYAFET YASAĞI

SULTANHİSAR KIZ YURDUNDA KIYAFET YASAĞI
345
20 Ekim 2022 - 17:24

Aydın Sultanhisar Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Öğrenci Yurdunda öğrencilere “Toplumda genel kabul görmüş ilkelere aykırı kılık ve kıyafet ile dolaşmak” ve “Kişi veya toplumu tahrik eden ve rahatsız eden davranış ve eylemde bulunmak” yasaklandı.

Sultanhisar KYK Yurdun’da kılık kıyafet ve davranış yasağı getirildi. Yurt Müdür Vekili Hüseyin Yağcı tarafından yazılıp imzalanarak ilan panosuna asıldı. Yasakları gören öğrenciler büyük tepki gösterdi.

Yasak duyurunda “Yurtlarda alınacak tedbirler gereği öğrencilerin yurt ve idare içerisindeki lokanta/kantin ve diğer küçük işletmeler, çalışma veya spor salonları, balkon, teras, bahçe vb ortak kullanım alanlarında, toplumda genel görmüş ilkelere aykırı kılık ve kıyafetle dolaşmalarına, genel ahlak kurallarına uymayan, kişi ve toplumu tahrik ve rahatsız eden davranış ve eylemlerde bulunmalarına izin verilmeyecektir.”

Yasaklara tepki gösteren kız öğrenciler ise sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda “Yurttayken giydiklerimiz yüzünden erkek çalışanlar, babamız yaşında amcalar tahrik oluyormuş Bize ses olun lütfen.” Çağrısında bulundu. Başka bir öğrencide kız yurtlarında erkek çalışmasın önerisinde bulundu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER