Nazilli Ayna Gazetesi

SINAV KOLEJİ TURNUVALARA DAMGASINI VURDU

SINAV KOLEJİ TURNUVALARA DAMGASINI VURDU
1.538
29 Mart 2022 - 11:46
Aydın’da geçtiğimiz hafta yapılan 4. Akıl, Zeka Oyunları İl Turnuvasında Sınav Koleji Rüzgarı esti.

Aydın Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda düzenlenen Akıl Ve zeka Oyunları turnuvasında Aydın İl final müsabakaları yapıldı.

10 farklı kategoride ve ilçe birincilerinin olduğu toplamda 17 ilçeden 170 öğrenciyle düzenlenen turnuvada kıyasıya mücadeleler yaşandı.

Sınav Koleji öğrencileri 4. Akıl. Zekâ Oyunları Aydın il turnuvasında 10 farklı dalda 3 birincilik, 1 üçüncülük, 1 dördüncülük ve 1 beşincilik elde edip zirveye yerleşerek Aydın’da en fazla derece elde eden okul oldu.

Nazilli Sınav Koleji öğrencileri Nazilli’den 6 birincilikle gittikleri Aydın il finalinde üstün başarı sergiledi. Öğrenciler 10 kategorinin 3 kategorisinde 1. olarak Haziran ayında düzenlenecek olan Türkiye Finalinde ilimizi temsil edecekler.

Sınav Koleji öğrencilerinde Egemen Baysak Ortaokul Kulami oyununda Aydın birincisi, Mustafa Tuğrul Aytekin Ortaokul Mangala oyununda Aydın birincisi, Kudret Kaan Çalık İlkokul Pentago oyununda Aydın birincisi, Deniz Oğuzer İlkokul Q-Bitz oyununda Aydın üçüncüsü, Yusuf Toprak Ortaokul Küre oyununda Aydın dördüncüsü ve Yusuf Şahin Güler Ortaokul Pentago oyununda Aydın beşincisi oldu. Nazilli Sınav Koleji Kurucusu Şükrü Yıldırım’da, “Eğitimde akademik gelişimin yanında sosyal ve psikolojik gelişim de önemlidir. Bu nedenle Akıl Zekâ Oyunları, Robotik Kodlama, Satranç gibi etkinliklerde de öğrencilerimizi geliştiriyoruz. Bu konuda başarılı olduğumuzu da öğrencilerimiz kazandığı madalyalar ile kanıtlamaktadır.  Öğrencilerimize bu eğitimi veren ve yarışmalara hazırlayan öğretmenimiz Ramazan Güneşdoğdu’ya teşekkür ederim. Türkiye Finallerinde öğrencilerimize ve öğretmenimize başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER