Nazilli Ayna Gazetesi

Sevim Adaylık Açıklamasında Ateş Püskürdü

Sevim Adaylık Açıklamasında Ateş Püskürdü
1.921
21 Haziran 2021 - 19:20
CHP Nazilli’de 11 kişinin istifasıyla görevden düşürülen eski İlçe Başkanı Serkan Sevim, yapılacak olağanüstü kongrede tekrar aday olduğunu basın açıklaması ile duyurdu. Sevim, açıklamasına başkanlıktan düşürülme sürecini anlatarak istifa eden yöneticilere ateş püskürdü.

Serkan Sevim yönetiminin ardından olağanüstü seçimlere kadar Serdar Alptekin göreve getirildi. Alptekin de kurallar gereği 3 Temmuz’da CHP Nazilli İlçe Örgütünde olağanüstü seçim kararı aldı. Seçim gününün belli olmasının ardından istifalarla düşürülen eski Başkan Serkan Sevim, İstasyon Meydanı’ndaki ilçe binasında adaylık açıklaması gerçekleştirdi. Sevim açıklamasında görevden düşürülme süreci anlatarak, “Ne yazık ki CHP Nazilli tarihinde ilk defa, seçilen bir yönetim ilçe başkanını düşürmek için istifa etmiştir. Delege ve üyelerin iradesi yok sayılmıştır” dedi.

“ÇANKIR İLE BİRLİKTE YAPTIK”


Serkan Sevim, açıklamasına başkalıktan düşmesine sebep olan istifaların gerekçesi olarak gösterilen Nazilli Belediye Meclisi komisyonları ve belediye başkan yardımcılığında yapılan görevlendirmelerin İl Başkanı Ali Çankır’ın bilgisi ve etkisi dahilinde yapıldığını vurgulayarak başladı. Sevim, “Meclis üyelerinin görevlendirmeleri ve görev değişikliği sürecini tek başına yürütmedim. Komisyonlarda kimlerin olacağına ve belediye başkan yardımcılığı ile ilgili değişimi Başkanımız Ali Çankır ile birlikte yaptık” dedi.

“TEK TİP METNE İMZA ATTILAR”

Görevlendirmelerin ardından fikir ayrılığına düşen bir grup ilçe yöneticisinin partinin içine düşeceği zor durumu görmezden gelerek istifa ettiklerini dile getiren Serkan Sevim, şunları söyledi: “Printerden çoğaltılan tek tip bir metne imza atarak istifa edip yönetimi düşürmüşlerdir. İlçe yönetiminin düşmesi sonucunda ilçe başkanlığım da düşmüştür. Ne yazık ki CHP Nazilli tarihinde ilk defa, seçilen bir yönetim ilçe başkanını düşürmek için istifa etmiştir. Bu davranış delege ve üyelerin iradesinin yok saymak anlamına geliyor.”

“İZİN VERMEYECEĞİZ”

Sevim, “İstifa ederek delege ve üyelerin iradesini yok sayan bu arkadaşlarımız hemen arkasından istifalarını kamuoyunda haklı göstermek için, partiyi bir kaç kişiyle yönetiyor, tek başına kararlar alıyor, antidemokratik davranıyor gibi söylemlerle bugüne kadar verilen emek ve mücadeleyi gölgede bırakmaya çalışarak hem iktidar mücadelemizi hem de partimizin yıpranmasına yol açmışlardır. Göreve geldiğim ilk günden beri partimin ilkeleri doğrultusunda ayrım yapmadan tüm gücümle gece gündüz çalışarak, bana bu görevi layık gören, güvenen herkesi ve partimi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. İlçe başkanı olarak görevde olduğum süre içerisinde, görevini layıkıyla yapan parti emekçisi yol arkadaşlarımızla birlikte verdiğimiz emeği ve mücadeleyi, delegemiz üzerinde bu şekilde yapacağınız algı oyunlarıyla yok saymanıza ve mücadelemize gölge düşürmenize asla izin vermeyeceğiz. Her toplantıda oy çokluğuyla değil oy birliğiyle kararlar aldığımızı ve bugüne kadar yaklaşık 3 yıllık görev süresince alınan kararlarda hiçbir yöneticinin şerhi olmadığını herkese ispatlayabiliriz” dedi.

“MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Parti içi iktidarın hiçbir zaman nihai hedefleri olmadığını ifade eden Serkan Sevim, “Tek hedefimiz ne olursa olsun her koşulda cumhuriyetimizin 100’üncü yılında halkın iktidarını getirmek oldu. Bu bağlamda üyelerimizin ve delegelerimizin bize verdiği ancak istifa eden yönetim kurulu üyelerinin düşürerek yarıda bıraktırdığı görevi tamamlamak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en kıymetli eserlerinden biri olan ve neferi olmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşımak için örgütümüzle uyum içinde, canla başla çalışacak güçlü bir yönetim kadrosuyla, ailem, parti büyüklerim, yol arkadaşlarım ve örgütümüzün desteğiyle ilçe başkanlığı aday adaylığımı açıklıyorum. Partimize ve Nazilli’mize hayırlı, uğurlu olsun. Ekibimizle birlikte olağanüstü kongrede saflığı ve umudu temsil ettiği için demokrasi yarışındaki rengimizin beyaz olmasına karar verdik. Yol arkadaşlarımızla birlikte kıymetli delegelerimizden 3 Temmuz Cumartesi günü yapılacak kongrede sadece ilçe başkanlığımız için değil aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın ülkeyi içine soktuğu karanlıktan çıkarma mücadelemiz için de destek isteyeceğiz. Eğer delegemiz bizim süreci götürmemiz ile ilgili takdir gösterirse ülkemizi içinde bulunduğu buhrandan çıkarmak için, çocuklarının ihtiyaçlarını gideremediği, atanmadığı, traktörü haciz edildiği, evini geçindiremediği için intihar eden insanlarımızın acılarını, yoksulluk çeken halkımızın sıkıntısını, işsizlik içinde kıvranan milyonların çaresizliğini içimizde hissederek, örgütümüzü ve halkımızı kucaklayıp, gece gündüz sahada çalışarak halkın iktidarını getirmek için mücadele etmeye devam eeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan adayı Serkan Sevim, görev süresi boyunca yaptıklarını anlatarak 3 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek kongrede partililerden destek istedi.

(Abdülkadir Gökçe)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER