Nazilli Ayna Gazetesi

SELÇUK SÖYLEMEZOĞLU İLE YAĞMUR

SELÇUK SÖYLEMEZOĞLU İLE YAĞMUR
195
27 Mayıs 2023 - 12:39

YAĞMUR

Yağmadığı zaman çıkıp dualar ettiğimiz, toprağın ve mahsulün olmazsa olmazı yağmur. Çok yağdığında da afet olmasın diye Allah’tan yardım dilediğimiz yağmur.

22 Mayıs günü yine çokça yağdı yağmur ve korktuğumuz da başımıza geldi maalesef. Özellikle bazı mahalleri adeta sel bastı. Yanlış hatırlamıyorsam 70 li yılların başında, belediye başkanı Enver Yetkiner döneminde Nazilli’nin altyapısına el atılmış zamanki nüfusu düşünün, aradan geçmiş 50 yıl, bu günkü nüfusa bakın, ev ve bina sayısına bakın, niye her yağmurda ilçe sular altında kalıyor anlarsınız. Bu güne kadar en azından son 10-15 yıl içinde mutlaka yapılması, elden geçirilmesi  gerekirdi altyapının. Âmâ gel gelelim hiç bir belediye bu işe el atmadı veya atamadı. Çünkü altyapı işi öyledir ki, başladın mı hemen bitiremezsin. Her taraf kazılır, toz toprak, girilemeyen sokaklar caddeler, isyan eden esnaf vs derken bunu hiç bir belediye başkanı göze almaz. Zira altyapı işi başkan götürür. Bunun örnekleri de

MENDERES TÜREL

Antalya önceleri Nazilli gibiydi, ne altyapı vardı, ne şehir içinde doğru düzgün yollar, battı çıktılar, köprülü kavşaklar vardı. Antalya hızla büyüyordu, turizmin başkentiydi ve ciddi işler yapılması gerekiyordu. Akpartiden 2004 yılında Menderes Türel seçildi ve kolları sıvadı. Önce altyapıya girişti, akabinde şehir içi trafiğini rahatlatacak yolları, battı çıktıları, köprülü kavşakları yaptı, bütün bunlar beş yıl sürdü. Beş yıl boyunca Antalya adeta bir şantiye gibiydi. Ve olan oldu,2009 da M.Türel seçimi kaybetti, çünkü başta esnaf olmak üzere Antalya halkı kazıdan, tozdan topraktan bıkmıştı.2009 da CHP li Mustafa Akaydın seçildi.2014 yılına kadar bira festivalinden başka bir şey yapmayınca,2014 yılında tekrar M.Türel seçildi. Fakat ekonomide ki kötü gidiş, Antalya’nın aşırı göç alması falan derken 2019 da tekrar CHP li bu kez Muhittin Böcek seçildi. Bunu niye anlattım. Bakın 2004-2009 arası M.Türel inanılmaz işler yaptı ama ilk seçimde kaybetti, neden? Çünkü altyapı işi Antalyalıyı çileden çıkardı. Şimdi ortada böyle bir durum var, altyapıya giriştiğin an en az iki yıl her taraf kazılı olacak, toz toprak, kapalı yollar caddeler vs. Hangi belediye başkanı bunu göze alır? Bunu milletin istemesi, bunun için bastırması, başlandığı zaman da hemen bitirin diye baskı yapmaması gerekir ki düzgün ve kalıcı iş yapılsın. Âmâ ilçemizde buna kim ne kadar tahammül eder tartışılır. Vatandaşın sarı ışıktan yeşile geçene kadar bekleme sabrı yokken, bu iş nasıl olur bilemiyorum. Özlem Çerçioğlu bunları bildiği için altyapı işine girmez burada, girerse ilk seçimi kaybeder. Sizce böyle bir risk alır mı? Yağmur yağıp iki gün geçti mi nasıl olsa unutuluyor olanlar, uğraşır mı sizce?!

Hoş kalın, hoşça kalın… 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER