Nazilli Ayna Gazetesi

SELALAR NEDEN OKUNMUYOR? İŞTE CEVABI…

SELALAR NEDEN OKUNMUYOR? İŞTE CEVABI…
1.384
21 Nisan 2021 - 14:03
Ramazan ayında yatsı ezanından 45 dakika önce okunan selaların Aydın İl Müftülüğü tarafından alınan karar doğrultusunda okunmadığı öğrenildi.

Her Ramazan ayında teravih namazı öncesi okunan selaların okunmaması vatandaşta merak konusu oldu. Bununla ilgili AYNA Gazetesinin sorularını yanıtlayan Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçi, Aydın İl Müftülüğü tarafından alınan karar doğrultusunda selaların okunamadığını dile getirdi.

Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçi bunun Nazilli İlçe Müftülüğüne ait bir uygulama olmadığını, Aydın İl Müftülüğü’nün almış olduğu karar neticesinde bu şekilde olduğunu söyledi.

Bayrakçi bunun nedeni olarak da camilerin tüm vakit namazlarına açık olduğu için yatsı namazından önce okunacak olan selalar nedeniyle bir yoğunluk yaşanabileceğini düşünerek, cami cemaatinin sağlığı göz önünde bulundurularak alınan bir karar olduğunu dile getirdi. Geçen sene de teravih namazlarının yasak olduğu zamanlarda selaların okunduğunun hatırlatılması üzerine Nazilli İlçe Müftüsü Selami Bayrakçi “Geçen sene ile bu sene arasındaki fark bu sene tüm vakit namazlarında camilerin açık olmasından kaynaklıdır. Geçen sene camiler ibadete açık değildi. Ama bu sene camiler ibadete açık. Camiye gelecek olan cemaatin yoğunluk yaşamaması ve malum pandemi ve cami kapasitesi kuralları gereği cami cemaatinin sağlığı düşünülerek yapılmış bir uygulamadır” dedi.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER