Nazilli Ayna Gazetesi

SEÇİM İŞLERİ

SEÇİM İŞLERİ
808
26 Ağustos 2022 - 12:56

Seçimlere sayılı günler kaldı sayılır. Yaklaşık 10 aylık bir zaman var seçilmek isteyenlerin önünde. Bu süre bütün ülke düşünüldüğünde seçilmek isteyenlerin yaptıklarını, yapacaklarını, planlarını seçmenlere anlatabilmesi için fazla bir süre sayılmaz.

İktidar ve muhalefet partilerindeki hareketlilik de seçimde daha fazla oy almak için yükselen hızda artıyor. En popüler seçim çalışmaları art arda yapılan açılış ve yollarda, sokaklarda vatandaşla birebir görüşme şeklinde oluyor.

Açılış etkinlikleri özellikle büyük kalabalıkların bu vesile ile toplanması ve siyasi parti temsilcisinin halka hitaben yaptığı konuşma ile yaptıklarını, yapacaklarını, rakip partilerin eksikliklerini anlatması şeklinde oluyor. Genelde parti üyelerinin ve seçmenlerinin katıldığı bu etkinlikler, katılımın fazla olması, diğer parti seçmenlerinin de meydanda toplanabilmesi amacıyla zaman zaman konser vb etkinliklerle destekleniyor. Tıpkı bizim İstasyon Meydanı ve Yeraltı Otoparkı açılışında olduğu gibi.

Diğer bir seçim çalışması yöntemi seçmenlerle yüz yüze görüşme şeklinde oluyor. Son zamanlarda moda olan esnaf ziyaretleri gibi. Ev, kahve, STK ziyaretleri de yüz yüze çalışmalara örnek teşkil ediyor. Bu şekilde çalışmalar insana dokunma nedeniyle daha etkili oluyor ve bu ara daha çok kullanılıyor. Seçim çalışmaları için yeterli süre olması, daha etkili olan bu yöntemin daha çok kullanılmasına sebep oluyor. Seçim tarihi yaklaştıkça daha çok miting tarzında çalışmaları göreceğiz.

Sonuç olarak artık seçim atmosferindeyiz. İşçi, memur, emekli, genç, köylü, şehirli her kesim kendisi için bir beklenti içinde. Bu beklentinin vaatlere girmesi ve mümkün olduğunca seçimden önce karşılanması için her fırsatı değerlendirmeye çalışıyor.

Öyle veya böyle önümüzdeki seçimler her ittifak ve her parti için çok önemli. İktidar ittifakı ekonomik sıkıntıların ortasında iktidarı korumak, muhalefet ittifakı ise geçim sıkıntısını kullanıp iktidar olma gayreti içinde. İlk defa seçime girecek partiler bu seçimle rüştünü kanıtlamayı, siyasi arenada kalıcı olmayı hedefliyorlar.

Son yıllarda olmadığı kadar hareketli bir seçim dönemi bizi bekliyor.

Nazilli Esnafları Güç Birliği Derneği olarak biz de seçim önü özellikle esnafın taleplerini iletmek, beklentilerimizi anlatmak parti temsilcilerinin görüşleri, vaatleri ve düşüncelerini öğrenmek için mini organizasyonlu toplantılar yapıyoruz. Yönetim kurulumuz ile birebir görüşme fırsatı yakaladığımız siyasi parti temsilcilerine derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Fırsat buldukça tüm siyasi parti temsilcileri ile bu organizasyonları devam ettirmek istiyoruz. Nazilli’nin sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınması için STK ‘ ların da üzerine düşeni yapması gerekiyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER