Nazilli Ayna Gazetesi

RETEK’e İadeyi Ziyaret

RETEK’e İadeyi Ziyaret
601
29 Ağustos 2020 - 15:24
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan RETEK Selüloz Geri Kazanım End. San ve Ticaret A.Ş sürpriz ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Özcan beraberinde, Başkan Vekili Soner Yelkovan ve Başkan yardımcısı Kadir Mutlu ile birlikte öğle saatlerinde Fabrikaya ziyarette bulundu.

12 bin 500 metre kare alan üzerindeki iki ayrı fabrikada günlük 13 tır hurda kâğıdı işleyerek geri dönüşüme kazandırdıktan sonra,  üretim yaparak 56 ülkeye ihracat yapan RETEK A.Ş’nin bölge açısından önemine değinen Özcan, Fabrikanın yarattığı istihdam açısından da bölgeye değer kattığına değindi.

İhracata yönelik üretilen ürünler hakkında da Güven’den bilgiler alan Özcan, RETEK gibi kuruluşların özellikle yerel yönetimler tarafından da desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

“DAHA DA BÜYÜYEREK İSTİHDAMI ARTIRMAK İSTİYORUZ”

Özcan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren RETEK Selüloz Geri Kazanım End. San ve Ticaret A.Ş yönetim kurulu Başkanı Mak. Yük. Müh. Polat Güven Almanya’da bulunan bir Geri dönüşüm Fabrikası ile birlikte bir proje başlattıklarını ve bunun için de(OSB)  Nazilli Organize Sanayi Bölgesinde en az 50 Dönümlük bir araziye ihtiyaç duyulduğunu belirterek,” Bizim Talebimizi karşılayacak ölçülerde arazi satın almak istiyoruz ancak bu talebimize Nazilli’de karşılık bulamıyoruz. Hâlbuki Fabrikamızı büyüterek hem ülkemize kazandırdığımız katma değer açısından önemli bir artış olacak, hem de bölgemizde işsizliğe bir nebze de olsun katkı sağlayarak istihdamı artıracağız” dedi. Güven’in talebi karşısında Nazilli Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan; ”Biz Nazilli Belediyesi olarak sizin gibi kuruluşların her zaman yanındayız, siz isteyin biz yapalım” diyerek destek sözü verdi.

(Haber Merkezi)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER