Nazilli Ayna Gazetesi

Rekabet Kurumundan META’ya Tarihi Ceza

Rekabet Kurumundan META’ya Tarihi Ceza
1.402
26 Ekim 2022 - 12:15

Rekabet Kurumu veri paylaşma zorunluluğu soruşturmasında Meta’ya 346 milyon 700 bin lira idari para cezası verdi.

Rekabet Kurulu’nca, WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğuna ilişkin Facebook hakkında soruşturma başlatılmıştı. WhatsApp ve çatı şirketi Meta(Facebook) hakkındaki veri paylaşma zorunluluğu soruşturması tamamlandı. Soruşturma kapsamında Rekabet Kurumu Meta’ya 346 milyon 700 bin lira idari para cezası verdi.

Cezanın Nedeni

Rekabet Kurumu açıklamasında para cezasının gerekçesi olarak, kurumun Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden topladığı verileri birleştirmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açması gösterildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER