Nazilli Ayna Gazetesi

RAMAZAN BÜLBÜLLERİ DESTEK BEKLİYOR

RAMAZAN BÜLBÜLLERİ DESTEK BEKLİYOR
1.183
29 Nisan 2020 - 16:53
Nazilli’de yaklaşık bir asırdır Ramazan Davulu geleneğini devam ettiren Nazillili müzisyenler, mağduriyetlerini manilerle duyurmaya çalıştı.

Koronavirüs salgını (COVİD-19) nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında bahşiş toplamları yasaklanan davulcular, Nazilli Kaymakamı’ndan destek istedi. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yaklaşık 2 aydır eğlence mekanlarının da kapalı olduğunu söyleyen roman vatandaşlar, “Bizler müzisyeniz, çalıştığımız mekanlar kapalı olduğu için evlerimize ekmek götüremiyoruz.Uzun zamandır Ramazan ayının gelmesini bekliyorduk. Fakat alınan karardan dolayı hepimiz mağdur durumdayız. Yerel yönetimlerden destek bekliyoruz” dedi.

“MAĞDUR DURUMDAYIZ, DESTEK BEKLİYORUZ”

Mahalle sakinlerinden Zeki Kırsan, “Nazilli müzisyenleri olarak yaklaşık bir asırdır Ramazan davulu çalıyoruz. Bizler şuanda mağdur durumdayız. İçişleri Bakanlığının göndermiş olduğu genelgede Ramazan davulu çalmak serbesttir ama bahşiş toplamak yasak. Nazilli Kaymakamımız Sedat Sırrı Arısoy ve Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’dan destek bekliyoruz. Hem çalışamadığımız hem de Ramazan davuluna çıkamadığımız için arkadaşlarımızla beraber mağdur durumdayız. Özellikle Nazilli Kaymakamlığımızdan bizlere destek olması istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgınından dolayı geçim kaynaklarının kuruduğunu belirten Ünsal Çelik, “Yaklaşık 25 senedir mesleğimizi sürdürüyoruz. Ancak yeni tip koronavirüs salgınından dolayı 2 aydır eğlence sektörü kapalı ve çalışamıyoruz. Çok mağdur insanlarımız var, müzisyen arkadaşlarımız için destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“92 SENEDİR RAMAZAN DAVULU ÇALIŞIYORUZ”

Bahşiş toplayamadıkları için yetkililerden destek beklediklerini söyleyen Güzel Demir ise,” Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na seslenmek istiyorum. Kendisini çok seviyoruz. Nazilli’ye geldiğinde davullarla bayraklarla karşıladık. Biz cumhuriyeti seven insanlar olarak, 92 senedir Nazilli’de örf ve adet haline gelen Ramazan davulunu çalıyor, maniler okuyoruz. Her gün insanlar bizi arıyor ve  neden davulcular çıkmıyor diye soruyorlar. Nasıl çıkalım, çıkamıyoruz mağduruz. Buradan sayın kaymakamımız ve belediye başkanımıza sesleniyoruz, 92 yıldır örf adet haline gelen Ramazan davulcuları sizden destek bekliyor. Lütfen bu zorlu günlerde sıkıntımızı giderin” dedi.

TOPUKLU EFE’YE BEYİT

Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a manilerle seslenen Kuşbazlı müzisyenler son olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için beyit okudu okudu. Beyitte “Çiviyi yere çaktılar şimdi sıra bize geldi. Çerçioğlu başkan oldu bütün yollar asfalt oldu” dizelerine yer verildi.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER