Nazilli Ayna Gazetesi

Poşet Fiyatları Yeni Yılda da 25 Kuruş

Poşet Fiyatları Yeni Yılda da 25 Kuruş
331
08 Aralık 2022 - 11:06

2019 yılında uygulamaya başlanan market poşetlerinin ücretli satılmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Günümüze kadar 25 kuruştan satılan market poşet fiyatlarına perakendeciler yüzde 300 zam istenmişti. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı Plastik Poşet Alt Komisyonu, 2023 yılı plastik poşet ücretlerinin belirlenmesi için ilgili sektör ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin katılımı ile toplandı.

Perakendeciler Federasyonu Başkanı ise 75 kuruşluk fiyat talep etti. PDF Başkanı ise “Tüketiciler bir poşete sığabilecek ürünü 3 poşete koyabiliyor. Neden, çünkü ucuz. Raftaki çöp poşetleri pahalı olduğu için market poşeti daha sonra evde çöp torbası olarak kullanılmaya başladı.” İfadelerini kullandı.

Yapılan toplantıda Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, poşet fiyatlarında 2023 yılında artışa gidilmeyeceğini ve 25 kuruş olarak kalacağını duyurdu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER