Nazilli Ayna Gazetesi

Öztürk’ten İstifalara Cevap; “Yolumuza Kararlılıkla Devam Edeceğiz”

Öztürk’ten İstifalara Cevap; “Yolumuza Kararlılıkla Devam Edeceğiz”
1.714
08 Haziran 2021 - 16:51
İYİ Parti Nazilli İlçe Teşkilatı asil ve yedek yönetiminde görev alan 13 kişinin basın açıklaması yaparak istifa etmesinin ardından açıklama yapan İlçe Başkanı Cihat Öztürk; “Yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

İYİ Parti Nazilli’de 13 kişinin istifasıyla kriz patlak verdi. Şok gelişmenin ardından İlçe Başkanı Cihat Öztürk, basın toplantısı gerçekleştirdi. Parti binasında düzenlenen basın açıklamasına Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve belediye meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

13 yönetim kurulu üyesinin kararına saygı duyduğunu vurgulayan Cihat Öztürk, istifa gerekçelerinde belirtilen durumları hak etmediğini söyledi. Kişisel sorunlara ideolojik kalıp uydurmanın doğru olmadığını ifade den Öztürk, “Birçok mücadeleyi birlikte göğüsledik. Belediye başkanımızın seçim ve seçim sonrasında bizimle kıyasıya mücadele eden unsurlarla keskin yarışında yanında olmaya çalıştım. Bundan sonra kazanacağı zaferlerde de yanında olacağız. Kendisinin desteğinden çok gururlandık. İYİ Parti’nin gerek genelde gerekse Nazilli’deki yürüyüşüne kimse engel olamayacaktır. Bazen bir maç oynanırken bazı oyuncular sakatlanabilir. Oyuncu değiştirme hakkınız dolmuştur. Yeni oyuncuları devreye sokamazsınız. Böyle bir durumda diğer oyunculara düşen vazife iki kişilik oynamaktır. Bu eksikliği tamamlamak ve yönetimsel fonksiyonda eksikliğe düşmemek için tüm arkadaşlarımızın iki kişilik oynamasını istiyorum. Bugün partiyi dolduran arkadaşlarımda bu motivasyonu görüyorum.” dedi.

Süresi dolana kadar görevine devam edeceğinin altını çizen İlçe Başkanı Öztürk, “Bu doğal bir sonuç ve içgüdü. Belli şeyler yaşanıyor ve üzülüyorlar. Bir arkadaşım, ötekileştirici tavır takınsın desin ben görevi bırakmaya hazırım. Yönetici olmanın belli yöntemleri vardır. İstişare edilir ve kararlar alınır. Bunun da uygulanması gerekir. Bu arkadaşlarımızla omuz omuza bir seçim ve iktidar mücadelemizde yan yana olacağımızı iddia ediyorum. İlçe başkanı olduğum müddetçe partimin gücünü azaltacağım, her türlü davranıştan kaçınmak zorundayım. Burası benim babamın çiftliği değil. Herkesi memnun etme takdirinin olmadığı bir makam burası. Bu yolculukta hep beraber yürümek zorundayız. Bu mevzular bize geldiğinde bazı arkadaşları aradım. Böyle bir şeye katılır mısınız diye. Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil diyen arkadaşımızın böyle bir karar aldığını öğrendim. İstifa edenlerin büyük bölümüyle yakın dostluklarım var. Onlar da intihar etmeyeceklerdi. Aradığımda oturaklı bir cevap veremediler. İnsan karmaşık bir mekanizma. İçlerinde ne fırtınaların koptuğunu ön görmek mümkün değil. Başka istifa beklemiyorum. Bu saatten sonra görev süremin sonuna kadar partimi en iyi şekilde temsil etmek onur meselesidir. Birileri istedi diye görevimi bırakmam. Birileri şu dersi almamış; Şerefle aldığım görevi şerefle bırakana kadar kimse beni görevimden alıkoyamaz” ifadelerini kullandı.

Parti içi meselelerin kamuoyu önünde konuşulmasını doğru bulmadığını ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Detaylarına tam vakıf değilim. Uzunca teşkilatlarda görev aldım. Yönetim ve idare tarzımı herkes bilir. Kurumsal sorunlar kamuoyu önünde tartışılmamalı. Kurum içerisinde oturulur ve konuşulur. Millet İttifakı olarak güzel işler yaptık. Vatandaşımıza dokunuyoruz. Bir çok sıkıntıya göğüs gererek konsesus sağlamaya çalışırken İYİ Parti iyi giderken yapılan davranışı doğru bulmuyorum. Siyasi etiğe uymadığını düşünüyorum. Arkadaşlarımız bir karar almış. Bugün bir farklılık varsa yarın birlikte olabiliriz. Bir iletişim bozukluğu olabilir. Oturur konuşuru. Aramızda herhangi bir hilaf ve itilaf yoktur. Partisel meseleler parti içerisinde konuşulur. Farklı bir algı oluşturulmasını doğru bulmuyorum” diye konuştu.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER