Nazilli Ayna Gazetesi

ÖZCAN KORONA VİRÜS TEDBİRLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ

ÖZCAN KORONA VİRÜS TEDBİRLERİNİ YERİNDE İNCELEDİ
791
26 Mart 2020 - 17:19
Dünya’yı etkisi altına alan korona virüsü için Nazilli’de alınan tedbirleri Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan yerinde inceledi.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak tüm Dünya’ya yayılan korona virüsünün yayılmasını engellemek için tedbirler alınmaya devam ediyor. Nazilli’de de son olarak alınan karar, tedbirler doğrultusunda bölgenin en büyük pazarlarından olan Perşembe Pazarının kurulmayacağı açıklanmıştı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’da alınan bu tedbirleri yerinde inceledi. İncelemeye belediye meydanından başlayarak Perşembe pazarının kurulduğu Uzun Çarşı ve ara sokakları daha sonra Kıbrıs Caddesi son olarak da sosyete pazarı ve çevresini gezerek esnaflarla görüştü.

İncelemenin sonunda bu virüsten dolayı Cuma namazlarının bile kılınmadığı ve zor günlerden geçildiğini ifade ederek sosyete pazarında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özcan, “Perşembe Pazarı içinde bilimsel bilgiler ışığında kurulmayacağına dair duyuru yaptık. Bu konuda Nazilli halkının ve esnaflarının göstermiş olduğu hassasiyet ve teveccüh bizleri fazlasıyla memnun etmiş olup, aldığımız kararları halkın onayladığı desteklediğini göstermektedir. Elbette ki bürokratik işlemler zaman almakta süreç devam etmektedir. Ancak devlet büyüklerimiz bile bu noktada belediye meclis toplantılarını iptal etmemizi istemiştir meclis toplantısı Nisan ayının sonu belki de Mayıs ya da Haziran ayına ertelenmiştir. Yani konu bu kadar hassasken Nazilli’nin nüfusu 160 bindir ve dışarıdan gelenler ile birlikte 220 binli rakamlara ulaşan Perşembe Pazarı gerçeği vardır. Öyle ki çevreden çok fazla insan gelmektedir ki adeta bir pazar yeri olmaktan çıkıp şehrin tamamına yönelik bir aktiviteye dönüşmekte,  yüzlerce sokağı işgal etmekte, binlerce esnafı kapsamakta yüz binlerce kişiye hizmet vermektedir. Elbette ki böyle bir yerin kapanmasından yana değiliz ama biz burada bir mağduriyet olmaması amacıyla hareket ettik. Esnafımıza diğer pazarlarda pazar açacakları yeri gösteriyoruz. Nazilli de 10 gün pazar var bunlardan sadece bir tanesini geçici bir süreliğine kapattık 10 tanesi hizmete devam ediyor. Burada da tezgah açan pazarcılarımızdan da ücret tahsili etmiyoruz. Esnafımızın da her zaman yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Pazar yerleri kurulmadan önce ve kapandıktan sonra dezenfektelerini arkadaşlarımızla yapıyoruz. Her bir pazarın giriş ve çıkış noktalarına hem pazarcı esnafın,  hem de vatandaşın kullanması için dezenfektan panoları koyuyoruz.  Bütün görevleri dikkatle hassasiyetle yerine getiriyoruz. Öyle ki hiçbir belediye başlamadan önce Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ilaçlama çalışmalarını Nazilli’de yaptık. Bu yaklaşık 1 ay öncesinde idi.  Bu meselenin nereye gidebileceğini,  bütün arkadaşlarımızla,  Büyükşehir Belediye Başkanımızla  tahmin etmiştik. Bütün çabalarımız bu yönde.” dedi.

“İNŞALLAH NAZİLLİ’DE VAKAYA RASTLAMADAN BU BADİREYİ ATLATIRIZ”

Özcan sözlerinin devamında “İnşallah Nazilli’de biz bir vakaya rastlamadan bu meseleyi bu badireyi atlatırız. Bu noktada gayretlerimizi sürdürüyoruz. Herhangi bir vaka gelişmesi halinde sağlık ekiplerimizin de müdahalesi ile hiçbir hayat kaybımızın olmaması için çabalıyoruz. Ne şehrimizde, ne Aydınımız da, ne de ülkemizde böyle bir olayın olmasını ve hiçbir can kaybını istemiyoruz. Zor günler. Bunlar hiç kimsenin düşünmediği öngörmediği,  hiç kimsenin hesaplamadığı işler.  Ama herkese düşen tek bir yükümlülük var çok dikkatli olması gerekiyor. Taşıyıcılık ile ilgili her gün çok farklı bilgiler geliyor. Hastalığın ölçümlenmesinden,  testlerine tıbbi incelemeleri arttıkça daha farklı bilgiler gelmektedir. Dediğimiz gibi en iyi korunma şeklini uygulamak zorundayız. Bu yüzden de Perşembe pazarı bu noktada çok önemli idi. Semt pazarlarımızda da tedbiri elden bırakmayacağız. İlaçlamanın yanı sıra esnafımızın eldiven maske kullanmalarını ürünlerini poşet içinde atmalarını istiyoruz. Bunlara dikkat ettiğimiz müddetçe inşallah hiç kimsenin ölümüne sebebiyet vermeden bu süreci atlatacağım hızı inanıyorum kazanacağımız binlerce milyonlarca lira bir hayattan kıymetli değildir bugün kazandığımız parayı yarın kazanabiliriz ama bir kişinin bile hayatını kaybetmesine sebebiyet vermemeliyiz.” şeklinde konuştu.

(Abdülkadir GÖKÇE)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER