Nazilli Ayna Gazetesi

ÖTV İndirimi Gelecek Mi ?

ÖTV İndirimi Gelecek Mi ?
293
09 Kasım 2022 - 16:26

Son günlerde ÖTV indirimi ile ilgili haberler konuşuluyor. Hal böyle olunca da vatandaşların aklında acaba ÖTV indirimi olacak mı sorusu geliyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt yaptığı açıklamada bu söylentileri yalandı.

Bilgilere göre  ÖTV matrah limitinin artırılmasını ya da düşük silindir hacimli araçlar için doğrudan ÖTV indirimine gitmeyi değerlendiriyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, gündem olan söylentileri reddeden bir açıklama yaptı. “Uzun zamandır matrahların güncellenmesi gerektiğini zaten söylüyoruz. Ancak, matrahların güncellenme zamanlaması hiçbir zaman önceden tahmin edilen bir konu olmamıştır. Resmi makamlar karar verip, duyurunca biz de herkesle beraber öğreniyoruz. Bugüne kadar hep böyle olmuştur. ÖTV indirimi ise tamamen farklı bir konu. Yapılır, yapılmaz herkes bir tahmin yürütüyor. Ancak bunlar tahmin olmaktan öteye gidemez. Bizim böyle bir duyumumuz olmadı. Zaten böyle bir konuda önceden duyum almanız da mümkün değildir. Kişisel tahminim, şu ortamda bir ÖTV indirimi pek ihtimaller dahilinde görünmüyor. Olmasını ister miyiz, elbette isteriz. Bugün müşteri de bayi de distribütör de fabrika da; herkes ama herkes ÖTV düşsün ister. Hatta mümkünse hiç olmasın ister. Ama istemek başka, gerçekleşme olasılığı bambaşka konular.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER